• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HES kodu nedir? | HES kodu nasıl alınır?

Yeniakit Publisher
2020-05-20 17:46:00 - 2020-05-20 17:48:21
HES kodu nedir? | HES kodu nasıl alınır?

HES kodu nasıl nereden alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şehirlerarası ulaşımda HES kodu kullanılacağını duyurdu. Pek çok kişi “HES kodu nedir?” , “HES kodu al?” , “HES kodu nasıl alınır?” , “HES kodu nereden alınır?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, HES kodu nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, bayramdan sonra hayatın maske ve sosyal mesafe kurallarıyla daha özgür olacağını belirtti. Bakan Koca ayrıca şehirlerarası ulaşımla ilgili önemli detayları paylaştı. İşte, detaylar.

HES kodu nedir? | HES kodu nasıl alınır?

HES konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hayat Eve Sığar uygulaması evden çıktığınızda rehberiniz olacak. Mobil uygulamanın bir diğer fonksiyonu da şudur, bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterebilecek. Uçağa binerken bu uygulama serbest giriş kartı olacak. Ulaştırmada bu bilgi bizlerden göstermemiz istenecek. Bu bilgi sosyal hayata katılım söz konusu olduğunda özel bir bilgi değildir. Bu uygulamaya öncelikle şehirlerarası uygulamaya geçiyoruz. Alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. İlgili seyahat firması tarafından sağlanıp tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya virüs tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacaktır. Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından HES kodu alınabilecek. Tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışacak. HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek. Önümüzdeki günlerde mobil uygulama ve HES kodunun yaygın uygulanması hayatımızı kolaylaştıracak. Sosyal hayatın, çalışma hayatın, insan etkinliğin birlikte gerçekleştiği hayata karşı tedbirler gereklidir. Ekonomiler, ticaret, eğitim de salgın karşısında zayıf düştü. Pandemi ile mücadelenin bir cephesi de kültürel hayattan ekonomiye bütün hayatın sağlık bulmasını amaçlayacaktır. Dünya bir gerçeği de idrak etti, her işin başı sağlık cümlesi salgın karşısında gerileyen her şeyi içerir. Ülkemizde sağlığa yapılan yatırımlar büyük bir işarettir. Sağlık yatırımları sosyal refahın şartıdır” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23