• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hindistan cevizi sütüyle hazırlayabileceğiniz enfes iki tarif

Yeniakit Publisher
2019-04-18 16:22:00 -
Hindistan cevizi sütüyle hazırlayabileceğiniz enfes iki tarif

Mutfağınızda yeniliklere açıksanız; bu şahane tarifleri mutlaka denemelisiniz.

Büyük marketlerde kolaylıkla bulacağınız hindistan cevizi sütü ile birbirinden leziz yemekler hazırlayabilirsiniz. Lezzeti ve hoş kokusuyla iştah kabartan hindistan cevizi sütünü kullanarak yemeklerinize ayrı bir hava katabilirsiniz. Bu leziz süt ile hazırladığınız yemekler ve tatlılar size, kendi evinizde uzak diyarlardaymış gibi bir his yaşatacak. 

Hindistan cevizi sütlü tavuk

Hindistan cevizi sütü hiç kuşkusuz en çok tavuğa yakışıyor. Bu yemeği hazırlarken hindistan cevizi yağını da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı tavuk
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı köri
  • 1,5 su bardağı hindistan cevisi sütü
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • İnce bir dilim taze zencefil
  • 2 diş sarımsak 

Rendelenmiş zencefil, sarımsak, yarım limon kabuğu, yarım limonun suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırıp içerisine tavukları atın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tavukları buzdolabına atın ve en az bir saat dinlendirin.

Zeytinyağında soğanları ve kırmızı biberi güzelce soteleyin. Pembeleşen soğanların üzerine tavukları ekleyin.

Köri sosunu tencereye ekleyip, tavukları karıştırın.

Tencereye salça ve baharatları ilave edin.

Son olarak 1,5 su bardağı hindistan cevizi sütünü tencereye ekleyin.

Yaklaşık yarım saat, hindistan cevizi sütü çektirilene kadar yemeği pişirin. 

Hindistan cevizi sütlü muhallebi

Malzemeler

  • 1 litre hindistan cevizi sütü
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

Tencereye sütü boşaltın ve ateşe alın.

Tencereye nişasta, pirinç unu, şeker ve vanilyayı ekleyip bir çırpıcı ile karıştırın.

Süt ısınınca 3 yemek kaşığı hindistan cevizini tencereye ekleyin.

Kaynayan ve ağırlaşmaya başlayan muhallebinin içerisine 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını ilave edin.

Muhallebi soğumadan kaselere boşaltın.

Dilerseniz muhallebiyi tarçın ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23