• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hindistan cevizi yağı yemeklerde kullanılır mı?

Yeniakit Publisher
2019-04-16 09:12:00 - 2019-04-16 09:22:17
Hindistan cevizi yağı yemeklerde kullanılır mı?

Cilt ve saç bakımı için son derece yararlı olan hindistan cevizi yağının mutfaklarda da kullanıldığını biliyor muydunuz? İşte, hindistan cevizi yağı ile hazırlanan şahane lezzetler…

Hindistan cevizi yağı yalnızca cilt ve saç bakımında kullanılmıyor. Bu şifalı yağ, mutfaklarda da gönül rahatlığıyla tercih edilebiliyor.

Anne sütünü arttırıyor

Metabolizmayı hızlandıran hindistan cevizi yağı kilo vermeyi kolaylaştırır. Cilt sağlığı için olmazsa olmazlar arasında yer alan hindistan cevizi yağı aynı zamanda antifungal ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu şahane yağ ile gargara hazırlayıp ağzınızı çalkaladığınızda artık istenmeyen kötü kokulardan kurtulduğunuzu fark edeceksiniz. Hindistan cevizi yağı içerdiği vitamin ve minareler sayesinde anne sütünün de artmasını sağlıyor.

Çok yönlü bir ürün

Hindistan cevizi yağı, yüksek ısıya dayanabilen mutfaklarda gönül rahatlığıyla kullanılabilen çok yönlü bir üründür. Son derece şifalı bu yağı, en kısa zamanda edinip mutfaklarınızın baş köşesine yerleştirebilirsiniz.

İşte, hindistan cevizi yağı ile hazırlanabilecek yemekler:


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kızartmalarda kullanabilirsiniz

Hindistan cevizi yağı birçok yağın aksine ısıya dayanıklıdır, hızlıca yanmaz. Bu nedenle hindistan cevizi yağını kızartmalarda ve soteleme işlemlerinde kullanabilirsiniz. Her derde deva bu ürünü satın alırken, tercih edeceğiniz marka konusunda iyi bir araştırma yapmanızda yarar var. Yoğun bir lezzete sahip olan bu yağ, kalitesiz olduğunda içine girdiği yemeyin tadını olumsuz etkileyebilir.

Kekler, börekler

Hindistan cevizi yağını genellikle vegan beslenenler tercih ediyor. Elbette, sağlıklı beslenmeyi önemsiyorsanız; sizler de bu yağı tercih edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ile leziz kekler ve börekler hazırlayabilirsiniz.

Patlamış mısırlar artık daha leziz

Rafine edilmiş hindistan cevizi yağı ile şahane patlamış mısırlar hazırlayabilirsiniz. Bol yağlı ve midenizi yakan patlamış mısırlara iyi bir alternatif olacaktır.

Nefis omletler

Hindistan cevizi yağı diğer yağlardan kalori bakımından daha hafiftir. Bu yağı sabah kahvaltılarınızda omlet hazırlarken tercih edebilirsiniz.

Tavuklu yemeklere çok yakışıyor

Hindistan cevizi hoş kokusu ve tadıyla özellikle tavuğa çok yakışıyor. Tavukla hazırladığınız yemeklerde hem hindistan cevizi yağı hem de hindistan cevizi sütü kullanabilirsiniz.

Toslara lezzet verir

Tost ekmeklerinizi hindistan cevizi yağı ile şahane bir lezzete dönüştürebilirsiniz.

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23