• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HTŞ, PKK'ya silah sattı mı?

Yeniakit Publisher
2019-02-11 20:13:00 -
HTŞ, PKK'ya silah sattı mı?

Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin İdlib kentinde Suriye rejimine karşı savaşan Hey'etu Tahriri'ş-Şam'ın Türkiye'nin operasyon sinyalleri verdiği YPG/PKK'ya anti-Tank roketleri sattığı iddia edilmiş, iddia bir video ile desteklenmişti.

Türkiye'de bazı medya kuruluşlarınında yayınladığı video büyük bir tartışma oluştururken Hey'etu Tahriri'ş-Şam'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Hey'etu Tahriri'ş-Şam'ın medya bürosundan yapılan açıklamada ''Afrin yolu üzerinden PYD/PKK milislerine kaçırılmak üzere yakalanan yönlendirmeli roketlerin görüntülerini yayınladı.'' ifadeleri kullanılarak Tahriru'ş-Şam medya ilişkileri sorumlusu İmadeddin Mücahid'in iddialara verdiği yanıt paylaşıldı.

Açıklamada; “Doğru inceleme ve aktarmanın bulunmadığı, izleyen herkesin göreceği şekilde doğaçlama bir adım ve ilkel bir medya malzemesi ile, Türkiye devleti medya organlarında hala gizlenmekte olan bazı saklı eller ve Suriye devrimine ve özgür bölgelerin istikrarına karşı ajandaları olanlar tarafından desteklenerek acele ile hazırlanmış bir videoda, Afrin bölgesinde bir adet anti tankın bulunduğu bir kamyonun görüntüsü yayınlandı. Senaryocunun aktarmasına göre silah, bulunduğu iddia edilen yerden yüzlerce kilometre uzaktaki YPG/PKK bölgelerine gidecekmiş! Abartılarak sunulan haberde, her gün uluslararası koalisyon tarafından en iyi silah ve mühimmatlarla yüklü tırlarla desteklenen YPG/PKK'nın Hey'et Tahriru'ş-Şam tarafından desteklendiği tahlilinde bulunulmuş.” denildi.

Ayrıca “Başından beri Suriye devrimine ihanetlerinden ötürü uzak yakın herkes Hey'et'in bu partiye olan karşıtlığını bilir. Buradan bu asılsız haberlerin arkasında duranlara kısa bir mesaj iletmek istiyoruz: Olayları takip edenleri ve genel kitleyi bu tür yalan haberler karşısında sessiz bir şekilde terk etmeyeceğiz. Tarafınızdan uydurulan ve görüntülenen her yalan habere karşılık olarak hakikatleri aktarmayı sürdüreceğiz. Doğruluk hayra ve iyiliğe ulaştırır. Yalan ise sapkınlık ve fücura götürür.” ifadeleri kullanıldı.

Hatırlanacağı üzere Hey'etu Tahriri'ş-Şam, ayrılıkçı PKK'ya karşıt olduğunu birçok kez dile getirmişti. Hey'etu Tahriri'ş-Şam genel komutanı Ebu Muhammed El-Cevlani Emcad Prodüksiyonun sunduğu “Diyalog” adlı programda bununla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23