• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlib'e hava saldırıları: 8 ölü

Yeniakit Publisher
2019-11-07 06:59:00 -
İdlib'e hava saldırıları: 8 ölü

Esed rejimi bir türlü durmuyor. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde sivil alanlara düzenlenen hava saldırılarında 8 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'de Esed rejimi ve destekçisi Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 8 sivil yaşamını yitirdi, 10'dan fazla sivil yaralandı.

Esed rejimi, Cisir eş Şuğur ilçesi, Merand, Halluz, Şeyh Sindiyan, Nukeyyir, Gassaniyye ve Hazarin köylerine kara ve hava saldırısı düzenledi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları da İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Marratinnuman ilçesi ile Şinan, Kefer Secne, Binin, Rekaya, Şeyh Mustafa, Maarşurin ve Marrıthirme ve Sehhara köylerine saldırdı.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Senhara'da 6, Cisir eş Şuğur'da 2 olmak üzere aralarında çocukların da bulunduğu 8 sivil hayatını kaybetti, 10'dan fazla sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekipleri, olay yerinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dün gece saatlerinde Rusya'ya ait savaş uçakları bir çocuk hastanesini hedef almış, saldırıda 2 sağlık çalışanı yaralanmıştı.

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının son bir haftada İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisindeki yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı 20'yi geçti.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son 1 yılda 1 milyonu aştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ünal

Rus uçakları bombaladı derseniz doğru yazmış olursunuz ışte AMERIKANIN istedigi de buydu iti ite kirdirip viskisini yudumluyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23