İftar sofralarını sağlıklı bir hoşafla şenlendirmeniz mümkün…
Ramazan ayında iftar sofralarında suyun yanı sıra bolca soğuk içecek yer alır. Bu içecekler harareti gidermesi için sofraya konulsa da söz konusu ürünler bolca şeker ve kalori içerir. Uzmanlar sağlıklı bir beden için kesinlikle şekerli, gazlı içeceklerin tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Bu tip içeceklerle sofranızı zenginleştirmediğinizin siz de farkındasınız yalnızca söz konusu içeceklerin sağlıklı alternatiflerini bulmakta güçlük çekiyorsunuz. Böyle bir durumdaysanız; kuru meyvelerle şekersiz doğal bir hoşaf hazırlayabilirsiniz. Bu hoşaf bir bardaktan fazla olmamak koşuluyla tüketildiğinde özellikle sindirim sisteminize katkı sağlıyor.
Şekersiz hoşaf tarifi
Malzemeler
- 10 adet kuru kayısı
- 10 adet gün kurusu
- 10 adet kuru incir
- Bir avuç siyah üzüm
- 1 adet çubuk tarçın
- Bir tutam karanfil
Tüm malzemeleri bir tencere alıp üzerine göz kararı su ilave edin. Kuru meyveler iyice eridiğinde tencereden çubuk tarçını çıkarın. Hoşafınızı Ramazan sofralarına uygun olarak taneli olarak ikram edebilirsiniz. “Yok, ben taneli sevmem” diyorsanız; karışım iyice kaynadıktan sonra bir blendar yardımıyla kuru meyveleri püre haline getirin. Sonrasında bir tülbent ve tel süzgeç vasıtasıyla hoşafınızı süzün.
Afiyet olsun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO