• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlahiyaçı Yazıcı'dan TSK'ya 'Din İşleri Subayı' çağrısı!

Yeniakit Publisher
2019-08-11 17:46:00 -
İlahiyaçı Yazıcı'dan TSK'ya 'Din İşleri Subayı' çağrısı!

27 Mayıs darbecileri tarafından lağvedilen 'Din İşleri Subayı' kadrosunun TSK'daki eksikliğine vurgu yapan İlahiyatçı Kemal Yazıcı, "Türk Silahlı Kuvvetleri yüzde 99'u Müslüman olan Türk Milleti'nin ordusudur. Ordumuzun dini gereksinimlerini karşılayacak 'Din İşleri Subayı' kadrosunun yeniden açılması elzemdir." dedi.

 Taha Emre Özdemir  Yenkait.com.tr 

Yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İlahiyatçı Kemal Yazıcı, 1960'a kadar uygulamadayken 27 Mayıs darbecileri tarafından lağvedilen 'Din İşleri Subayı' kadrosunun yeniden açılmasını istedi.

Avrupa ülkelerinin önde gelen ordularının tamamında 'Din İşleri Subayı' olduğuna dikkat çeken Yazıcı, şunları söyledi:

"Amerika’da yüksek rütbeli papazlar Din İşleri Subayı olarak çalışıyor. Hatta İslam'ı tercih eden personelleri için de imam görevlendiriyorlar. ABD bile bu hassasiyeti gösterirken Türk Ordusu'nda Din İşleri Subayı'nın olmaması büyük bir eksiklik. Türk Silahlı Kuvvetleri, şehadet ruhu taşıyan ender ordulardandır."

Din İşleri Subayı'nın manevi duygular aktararak ordudaki personele cesaret vereceğini belirten Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"27 Mayıs'tan sonra her ne kadar TSK içindeki İslam yaşantısı bitirilmeye çalışılsa da bu amaçları başarılı olmadı. Bir asker; düşmanı ile mücadele ederken dinimiz İslam'ın emirlerini de bilmek zorundadır. Bizim ordumuz Peygamber Ocağı'dır. Osmanlı dönemindeki askeri nizama yeniden ulaşabilmemiz için ordu ile İslam iç içe olmalıdır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şenay doğan

din işleri subayları ben olayım attıkları adıma karışır 2 günde ellerinde kalırım allaha emanet olun

Abdullah Murat

Müslümanın cihad nedeni fethettiği yada koruduğu yerlerde Allahın hükümlerinin gerçek adaletin hakim olması dini Allaha has kılmak dini islam yapmak din hayatın tüm evrelerini içine alır devletin yönetin rejimi ise laikliktir (yüzçeviriştir) laiklik asla dinsel özgürlük değildir Dini reddetme ve kendi kanunlarına boyun eğdirmedir. Evliliği Allah düzenlemiştir Allahın emretttiğini uygulatmaz Allahın haramını yasaklamaz Allahın helalini yasaklar Mirası Allahın böldüğü gibi taksim etmez hırsızı zinakarı bozguncuyu Allahın hükmünce cezalandırmaz Allahın kullarına farzlar kılar haramlar belirler Bu küfürdür ve Allahın hükümleri varken bunlara tabiyet ise küfre sebep haramdır Ordu hem bunun koruyuculuğunu yapmakta hemde fethetse bu rejimi oraya götürecektir Allahın yolunda olmadığı halde devlet dinsiz ve laik olduğu halde bunu Allahın şehitliği olarak gösteriyor ateistide dinsizide her öleni şehit kabul ediyorsunuz Bu ülkedeki şehitlik laik demokrasi şehitliğidir Abd ölülerine şehit der. her dinden askere alır. Allah yolunda şehit olmak için Allahın hükümleriyle yönetim sağlanmalı orduda kolluk kuvvetleride Allahın sınırlarını korumalı onun emri olduğu için cihad etmeli ve onun savaş barış ve müttefik olma kurallarını hükümlerini esas edinmelidir Allahın hükümlerini istemeyen müslüman değildir Allahın hükümleriyle hükmetmeyen kafirlerdir. ve müslüman ve islam ordusu asla kafirlerle aynı cephede savaşamaz çünkü kafirler şeytanın dostudur ve şeytani gadap yolunda savaşır ve büyük bir zulum ve bozgunculuk yapar bilki kafirlerle aynı cephede savaşıyorsan sende bu yola girmişsindir Zaten gayri müslimleri dost edinen onlardandır hükmü vardır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23