• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu yandaşı Odatv, Meltem Yeşim Şişli'yi satışa getirdi

Yeniakit Publisher
2020-02-07 22:44:00 -
İmamoğlu yandaşı Odatv, Meltem Yeşim Şişli'yi satışa getirdi

CHP'li Ekrem İmamoğlu yandaşlığıyla bilinen Odatv, İmamoğlu'nun sahip çıktığı ve skandallarına rağmen hala görevden almadığı Meltem Yeşim Şişli'yi sattı.

 yeniakit.com.tr 

CHP'li Ekrem İmamoğlu yandaşlığı yapan Odatv, İSMEK'te sorumlu kadınlar için skandal sözler sarfeden Meltem Yeşim Şişli'yi savunamayınca AK Parti'ye yamamaya çalıştı.

Meltem Yeşim Şişli'nin İSMEK'te çalışan kadınlar hakkında ahlaksız ifadelerine önce sessiz kalmayı tercih eden Odatv, destekledikleri İmamoğlu'nun getirdiği ismin skandalları görmezden geldi. Ancak son gelinen noktada çark edilemeyeceğini anlayan Odatv, farklı bir yola başvurdu.

Savunamayınca "AK Parti'nin bürokratı" suçlamasında bulundular

Müyesser Yıldız imzalı yazıda Odatv, CHP'li İmamoğlu'nun sahiplendiği Meltem Yeşim Şişli'nin AK Parti'nin bürokratı olduğunu iddia eden bir yazı kaleme alarak CHP'li ismi harcadı. 

İşte Odatv'de yer alan yazının ilgili bölümü:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Şimdi sizlere Yeşim Meltem Şişli'nin geçmişine ilişkin bambaşka bir iddiadan söz edelim.

Şişli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki görevine 16 Temmuz'da başladı. Bu görevlendirme de, “1984'ten bu yana belediyedeki en üst düzey kadın yönetici ve ilk kadın Genel Sekreter Yardımcısı” diye duyuruldu.

Peki, Şişli geçmişte hangi görevlerde bulundu? Özgeçmişinde şunlar yazıyor:

“33 yıldır aralıksız sürdürdüğü profesyonel yaşamının yaklaşık 27 yılını enerji sektöründe tamamlamıştır. Türkiye Elektrik İletim A.Ş'den emekli olduğu 2007 yılından itibaren Türkiye'nin önde gelen elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır. Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F Ekonomi mezunu olan Yeşim Meltem Şişli adil, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkelerini çalışma prensiplerinin temeline koyarak gerek kamu gerekse özel sektörde birden fazla şirket ve elektrik piyasası kuruluş çalışmalarında etkin rol almış olup, bu yapılanmalarda alt yapı mimari tasarımlarının dizaynı ve geliştirilmesi ile satın alma süreçlerini etkin bir şekilde yönetmiştir. Diğer yandan kurumsal hedeflerin ve performansın geliştirilmesi ve ölçülmesini temel alan kısa ve uzun vadeli stratejik planlama ve kalite standartları çerçevesinde entegre yönetim sistemlerinin kurulması çalışmaları ile şirketlerin verimliliğini ve etkinliğini artırmak amacıyla çalışan kapasitesinin ve motivasyonunun arttırılmasına yönelik çalışmalarda yetkinlik sahibidir.”

İşte aktaracağımız iddia, Şişli'nin TEİAŞ'ta çalıştığı döneme ait.

Emekli olduğu 2007'dan önce TEİAŞ'a bağlı olan Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi (PMUM)'da üst düzey yöneticilik yapan Şişli, burada bir disiplin soruşturması geçirir ve ceza alır.

Soruşturmanın sebebi, emrinde çalışan ve başı açık olan iki kadın personeli kılık kıyafetlerinden dolayı aşağılayıp, onlar için ulu orta, “F......” ifadesini kullanıp, “Bu f....... buradan gidecek” diye hakaret ettiği iddiasıdır.

Çoğu zaman ağlayarak evlerine dönen kadınlardan birisi hukuk mezunudur. Daha fazla dayanamayıp, yaşananları PMUM Müdürü'ne aktarır ve Şişli hakkında soruşturma açılmasını talep eder.

Ancak Şişli, o dönem bakan ve bürokratların gözdesi olduğu için işlem yapılmak istenmez, araları bulunmaya çalışılır.

2 kadın direnir ve dilekçe verir. İki erkek çalışan da tanıklık yapıp, yaşananları doğrular. Yöneticiler, dilekçeyi zaman aşımına uğratmaya çalışır, ama hukukçu olan kadın işin peşini bırakmaz ve Şişli hakkında disiplin soruşturması açılır.

Sonuçta, Şişli'ye kınama cezası verilmesi istenir. Ancak daha önce sicilinde başka bir olumsuzluk bulunmaması sebebiyle uyarı cezası verilir.

Bu iddianın kaynağı, daha doğrusu o dönem bu muameleye maruz kalan kadınlardan birisi kim mi?

Olaydan sonra TEİAŞ'tan emekliliğini isteyen ve halen Ankara'da avukatlık yapan Fatma Çiftlik.

Soruşturma dosyasının gerek kendilerinin, gerekse de Şişli'nin sicil dosyasında bulunduğunu belirten Av. Çiftlik, şunları söyledi:

İstanbul'daki olayı duyduğum anda kendime yapılmış kadar üzüldüm. Başımdan geçen ve ceza alması için çırpındığım günler aklıma geldi. 23 yıllık hizmetim vardı, herkesin ablasıydım. Benim annemin de başı örtülü. Davaya katılıp, o kadınları savunmak isterim.”

Özetle, İSMEK'te yaşandığı söylenen olayın “Başörtüsü düşmanlığı” değil, daha çok “Fıtrat” kaynaklı olduğu anlaşılıyor...

Keşke AKP'liler, yandaş medyanın “Sunumu” ile alelacele başörtüsüne sarılmazdan önce ciddi bir araştırma yapsalardı...

Ve acaba İmamoğlu'nun da Şişli'yi kimlerin referansı ile göreve getirdiğine bakması gerekmiyor mu?"

Skandalları ortaya çıkmıştı

Başörtülü kadın personele ağır hakaretlerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin 3 ayrı görevden 3 ayrı maaş aldığı ortaya çıktı. 3 şirketin de başında olan Yeşim Meltem Şişli'nin maaşının 38 bin TL olduğu ortaya çıktı.

Şişli'nin İSMEK’in kadın bölge sorumlularına; “Bayağı bekar varmış. Organizasyon düzenleyelim itfaiyecilerle, sizi buluşturayım. Kaynaşsınlar, tanışsınlar” ifadesi kullandığı ortaya çıkmıştı.

Bu skandallara rağmen hala görevde olması manidar karşılanıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sizofren savar

YALAN HABERİN CEZASI VARMI BU ULKEDE? YOK.. ZINDIKDAŞLARDA BASARLAR YALAN HABERLERİ BOYLE.. YALAN HABER YAPMANIN ÖNÜNÜ KAPAMANIZ LAZIM..

Şeref Kazan

Nasıl hesap vereceksiniz düşünün ALLAH cc adildir 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23