• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“İndirilen din” ile “uydurulan din”

Yeniakit Publisher
2019-08-24 12:22:00 -
"İndirilen din" ile "uydurulan din"

Gazetemiz okurlarından Abdulvasih Duran, “İndirilen din” ile “uydurulan din” başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Abdulvasih Duran

Son zamanların en çok konuşulan kavramlardan biri de “indirilen din ile uydurulan din” kavramlarıdır. Bu kavramlardan “indirilen din”den amaç Allah’ın indirdiği dindir.

Yani diğer bir değişle Kur’an ve Sünnettir. ”Uydurulan din”den amaç ise hikaye ve hurafelerden oluşan din demektir.Aslında bu iki kavramın kelime anlamlarında anlaşılmayacak bir durum yoktur. Ama asıl sorun kimin hangi dini yaşadığıdır. Kime sorarsanız sorun o kişi en doğru dinin kendisinin yaşadığı din olduğunu size söyleyecektir. Çünkü bir atasözümüzde de anlatıldığı gibi hiç kimse “benim ayranım ekşidir” demez. İster fırka, ister cemaat, ister grup olsun hatta ister dinler olsun herkes kendisinin doğru yol üzerinde olduğunu söyleyip karşıdakini sapıklıkla suçlar. Nitekim Kur’an, Yahudi ve Hristiyanlardan bahsederken iki dinin mensuplarının birbirlerini nasıl itham ettiğini şöyle anlatır: “Yahudiler, “Hıristiyanlar bir temel üzerinde değiller” dediler. Hıristiyanlar da, “Yahudiler bir temel üzerinde değiller” dediler. Oysa hepsi Kitab’ı okuyorlar. (Kitab’ı) bilmeyenler de tıpkı bunların söyledikleri gibi demişti. Artık onların aralarında uyuşamadıkları davada, kıyamet gününde hükmü Allah verecektir.” (Bakara,113).

Kendilerine Müslüman grup diyenler tıpkı ayette anlatıldığı gibi birbirlerini yanlış yolda olmakla suçladığını, bazen biraz daha ileri giderek karşıdakinin sapıttığını, hatta biraz daha da ileri gidenler karşıdakini küfürle/kafirlikle itham ettiklerini görüyoruz. Peki indirilen dinin Kur’an ve Sünnetten oluştuğunu herkes biliyor ama Kur’an ve Sünneti nasıl anlayacağız? Kur’an ve Sünneti bize katıksız ve hurafesiz kim anlatacak? Müslüman gruplara bakarsanız Müslümanlar arasındaki görüş farkının yorum farkı olduğunu söyleyip bunun normal olduğunu savunacaklardır. Oysa bu nasıl bir yorum farkı ki, birine göre evliya olan bir insan diğer grubunun nezdinde kafir ilan edilebiliyor? Bu nasıl bir yorum farkı ki, aynı dine/İslam’a inanan iki grup birbirinin canına kıyabiliyor Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan gibi yerlerde birbirlerinin camilerini bombalayabiliyor? Bu nasıl bir yorum farkı ki, aynı dine/İslam’a inanan Müslümanlardan birine helal olan bir şey ötekine haram oluyor?

Kur’an’ı ve Sünneti tahrif edemediler. Ancak yorum farkıyla anlamlarını değiştirdiler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Oysa İslam denge dinidir. Yüce Rabbimiz, “Böylece biz sizi dengeli bir toplum yaptık.” (Bakara,143) buyurarak İslam’ın denge dini olduğunu dolayısıyla Müslümanların da dengeli hareket etmeleri gerektiğini bizlere bildirmiştir.

İşte bütün mesele bu “DENGE”yi koruyabilmektir.

Eğer biz İslam’ın emrettiği bu dengeyi sağlayabilirsek işte o zaman gerçek “İndirilen dine” inanmış ve onu uygulamış oluruz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

nur

mustafa islamoğlu yıllardır indirilen din ve uydurulan dini açıklıyor ve bizleri indirilen dine çağırıyor doğrusu gezetenizde bu kavramları görmek şaşırttı

Ömer

Allah’ın Emirler’ine sünnete uyduk mu mesele kalmaz bana göre diyen hocalara hoca da denmez de itibar etmemeliyiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23