• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiliz sefaleti çöp poşetli önlem

Yeniakit Publisher
2020-04-06 08:49:00 -
İngiliz sefaleti çöp poşetli önlem

İngiltere’de sağlık sisteminin içler acısı hali görüntülerle ortaya konuldu. Dr. Roberts takma ismiyle BBC’ye konuşan ve görüntüler paylaşan bir yoğun bakım uzmanı, sağlık çalışanlarının koruyucu tulum bulamadığı için çöp poşetleriyle önlem aldığını söyledi. Devletin verdiği maskelerin son kullanma tarihi de 11 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı.

 Tahsin Han 

Bir dönem sömürdüğü topraklar nedeniyle “Üzerinde güneş batmayan krallık” denilen İngilizler, koronavirüse diz çöktü... Başta salgının topluma yayılması ve “sürü bağışıklığı” ile hastalığı yeneceklerini açıklayan İngiliz hükümeti sonradan çark etse de ülkedeki sağlık sisteminin içler acısı hali gözler önüne serildi. Yaklaşık 50 bin vaka ve 5 bin civarında ölümle İspanya, İtalya ve Fransa’nın ardından Avrupa’da  felaketi en çok hisseden İngiltere, çaresizlik yaşıyor. Öyle ki sağlık çalışanları tıbbi ve koruyucu ekipman bulamadığı için çöp poşetlerinden medet umuyor.

Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) personelleri, koruyucu tulum bulamadığı için üzerlerine kalın poşetler geçirerek hastalarla ilgilendiği görüntüler dünyayı şok etti. Adını vermek istemeyen ve Dr. Roberts takma ismiyle BBC’ye konuşan bir yoğun bakım ünitesi uzmanının anlattıkları dehşete düşürdü.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kayak gözlüğü ile önlem

Dr. Robertts’in anlattıklarına göre, ülkedeki korona vakaları arttıkça, hastanelerin eli kolu bağlı kaldı. Hemşireler ile doktorlar hastanelerde ciddi bir malzeme eksikliği yaşıyor ve bu eksiklik, hayati derecede önemli. BBC’nin haberinde doktorlar, tıbbi ekipmanların eksikliğinden şikayet ederken bu eksikliklerin nasıl telafi edilmeye çalışıldığı ise şaşırttı. Doktorların Koronavirüs’e karşı korunması açısından elzem bir malzeme olan koruyucu tulumların olmadığı yerde, sağlık çalışanlarının poşet giymek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Servislerde hastalar ile ortalama 13 saat geçiren doktorların bu vaziyeti, ülke genelinde büyük tartışmalara neden olurken, poşetten önlük/tulum yapan doktorların kayak/yüzme gözlüklerini de koruyucu gözlük yaptığı belirtildi.

Virüs ile mücadelede İngiltere’nin eleştirildiği bir diğer konu da maskelerin son kullanma tarihleri. Sağlık Bakanlığı son kullanma tarihi 11 yıl öncesine ait maskeleri yeni tarih yapıştırıp hastanelere gönderdi. Dr. Roberts, “Maskelerin üzerindeki tarih çıkartmasını kaldırdım. İlk etikette son kullanma tarihi 2009. İkincisinde 2013, üçüncüsünde 2021’di” diye konuştu.

Solunum cihazı ve ilaç yok

Ülkede solunum cihazı ve kullanılması gereken ilaçların yetersizliği de had safhaya çıktı. Solunum cihazı ve salgında kullanılması gereken antibiyotik bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söyleyen Dr. Roberts, “İtalya ve İspanya’dan daha kötü olabiliriz” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23