• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere'den Trump'a 'çok aptal' cevabı!

Yeniakit Publisher
2019-07-10 01:05:00 - 2019-07-10 09:50:15
İngiltere'den Trump'a 'çok aptal' cevabı!

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiliz hükümeti ve Büyükelçisi hakkındaki yorumlarının saygısız ve yanlış olduğunu belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'un "çok aptal bir adam olduğunu" söyleyen Trump'a Twitter'dan cevap verdi.

Trump'ın mesajını alıntılayan Hunt, "Dostlar açık bir şekilde konuşur, dolayısıyla ben de öyle yapacağım. Bu yorumlar hem Başbakanımıza hem de ülkeme karşı saygısız ve yanlış" ifadesini kullandı.

ABD'li diplomatların da kendi değerlendirmelerini Washington'a sunduğuna dikkati çeken Hunt, paylaşımında şunları kaydetti:

"İngiltere ve ABD ittifakının, tarihin en büyüğü olduğunu söylediniz. Ben de aynı kanıdayım ancak müttefikler birbirlerine karşı saygıyla davranır, aynen Başbakan'ın (Theresa May) size davrandığı gibi. Büyükelçiler, İngiliz hükümeti tarafından atanır, eğer başbakan olursam Büyükelçi göreve devam edecek".

Hunt, eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'la iktidardaki Muhafazakar Partinin liderliği için yarışıyor. Hunt, liderliği kazanması durumunda ülkenin yeni başbakanı da olacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Çok aptal bir adam'

ABD Başkanı Trump, birkaç gündür polemiğe girdiği İngiliz Büyükelçi Darroch'a yönelik eleştirilerini bugün Twitter hesabından sürdürmüştü.

Trump, açıklamasında, "İngiltere'nin ABD'ye kakaladığı kaçık büyükelçi bizi heyecanlandıran biri değil, çok aptal bir adam. Elçi, önce başarısız Brexit müzakereleri hakkında kendi ülkesi ve Başbakan May ile konuşmalı" ifadesini kullanmıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cevat

APTALMI AKLI SIZOFREN MANYAK....... ...3..CÜ...DUNYA SAVASINI CIKARMAYA ..CALISIYOR...ROTHSILDIN ITI..... FITILI BIRTURLU YAKAMADI............. TRAMPIN DEDESI AÄLMAN ASILLI KANADAYA GÖC EDEN PEZEVENKTI..... ...ORADA KARI SATAN IBNEYDI.......... ....BABASI EMLAKCILIK YAPTI ZENGIN OLAMADI....ROTHSILD BU SIZOFREN MANYAGI..ZENGIN YAPTI...SONRADA.. .BASKAN YAPTI....GROSBRITANYA IBLISIN BASIDIR....RUHU SEYTAN OLAN .......SÖMURGECU...FRAVUN SOYUNDAN GELEN.......SAPIKLARIN ...KURDUGU AMA ROTSILDIN KONTROLUNDE OLAN. ............TASMALI ......KÖPEKTIR... .....................IKISININ IPIDE...ROTSILDIN ...ELINDE.......ROKOFELER JP.MORGAN WARBURG...YAHUDI ZENGIN AILELER ..BIRBIRLERINI KOLLUYORLAR.......... DUNYA POLITIKASINA YÖN VERENLER .....BUNLAR..........COKLARIN IPI BUNLARON ELINDE.............. CEHENNEME GIDEN DAVID ROKOFELLER SÖYLE DEMISTI......SIZ LIDERLERINIZI ...SECIN BIZDE TALIMATLARIMIZI.. ..SÖYLEYELIM...... .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23