• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irak'tan skandal açıklama! Türkiye'yi bakın neyle tehdit ettiler

Yeniakit Publisher
2020-07-03 08:54:00 - 2020-07-03 09:30:47
Irak'tan skandal açıklama! Türkiye'yi bakın neyle tehdit ettiler

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, Türkiye hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

Sputnik Arapça'ya konuşan Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe-Kaplan Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı.

Irak toprakları içerisinde “tek taraflı eylemlerin güvenliği artırmayacağını ve terörizmle mücadelede ortak çabalara katkı sunmayacağını” savunan es-Sahhaf, “Maruz kaldığı egemenlik ihlallerine yanıt olarak tüm seçenekler Irak'a açıktır” diyerek Türkiye'ye aba altından sopa göstermeye kalkıştı.

Açık tehdit

Daha önce Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliğini Dışişerine çağırıp protesto notası verdiklerini, aynı uyarıları İran’a da verdiklerini vurgulayan es-Sahhaf, bundan sonra Arap Birliğini seferber etme, İslam İşbirliği Örgütü aracılığıyla baskı kurma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet etme gibi seçeneklerin de masada olduğunu belirtti.

Irak'ın dış politikasında, herhangi bir ülkenin içişlerine karışmadığını, egemenliğini ihlal etmediğini ve iyi komşuluk ilkelerine uymaya özen gösterdiğini dile getiren Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü es-Sahhaf, diğer ülkelerden de bunu beklediklerini vurguladı.

Ahmed Es-Sahhaf, komşu ülkelerle ortak sınırlarıda güvenlik tehditlerini bertaraf etmek için görüşebileceklerini ancak kamu güvenliğne ve özel mülkiyete zarar verecek tek taraflı eylemleri reddettiklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet

önce sen kıçındaki kazığı çıkar.biz orada seninle değil terörle mücadele ediyıoruz.sen de yardımcı olursan bu iş biter.anlaşılan o ki sen türkiye yi değil alçak teröristleri destekliyorsun.ırak diye bir ülke mi var acaba.kimin altında yattığın belli.

Mesut Sarp

Önce memleketlerindeki isgalci ve hapushanelerdeki kadinlarina tecavüz eden Amerikan askerlerini bi atsinlar sonra konuşuruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23