• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslami finans BDT’de büyüyecek

Yeniakit Publisher
2019-08-18 10:04:00 -
İslami finans BDT’de büyüyecek

Moody's tarafından yapılan tespite göre İslami finans, BDT ülkelerinde hızla büyüyecek.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in tespitine göre İslami finans, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde hızla büyüyecek. Moody’s’ten yapılan açıklamada BDT ülkelerinde gelecek 5 sene boyunca İslami finans ve bankacılığın dikkate değer bir büyüme göstermesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada bölge ülke hükümetlerinin de İslami finansın gelişimini desteklemek için gerekli yasal altyapı düzenlemelerini gerçekleştirdiği kaydedildi. Moody’s Analisti Svetlana Pavlova, “Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan, İslami finans bankacılığındaki büyümede öncü olacak. Bu ülkelerde büyük bir Müslüman nüfus mevcut. Hükümetler de İslami finansın büyümesi için daha iyi bir yasal altyapının sağlanması konusunda kararlılık gösteriyor” ifadelerini kullandı.

En uygun sistem

KTO Karatay Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Döndüren, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İslam ekonomisinin en önemli argümanının mudaraba olduğuna işaret etmiş; “Mudaraba emek ve sermaye sisteminin bir arada olduğu bir yapıdır. İslami finans da dünya üzerinde sıkça rastladığımız ekonomik sorunları çözmede faydalı bir sistemdir” demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nuri nalbant

tabi ya chp li İstanbul belediyesi CHP li Adana belediyesi çalışmıyor nerden bildiniz hayret ya çok zekice haber yapıyorsunuz sizler olmazsanız biz doğru haberleri nerden alacağız müthiş habercilik yapıyorsunuz öncesi yok dimi MHP li Adana belediyesi Hüseyin sözlü mesela Adana’yı uçurdu müthiş işler.yaptı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23