• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsraf edile edile, suya hasret kalacağız

Yeniakit Publisher
2019-12-15 13:13:00 -
İsraf edile edile, suya hasret kalacağız

Gazetemiz okurlarından Kuddusi Doğan, "İsraf edile edile, suya hasret kalacağız" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Kuddusi Doğan/Kayseri

Değerli insanlar, dünyamız büyük sorunla karşı, karşıya artık. Ülkeler rahat edecek, ülkelerdeki vatandaşlar güzel bir şekilde yaşayacak ama su olmadan nasıl yaşayacak ki? Ülkemiz 2019 yılını da kurak bir şekilde kapatıyor ne yazık ki! Rahmetli Dedem hep anlatırdı bu mevsimleri, bu mevsimlerde kar, kış, kıyamet olurmuş, şimdi bakıyoruz ki? Dışarıya ne kar var, ne yağmur var, ciddi bir israf, ciddi bir kuraklık var.. Devletler vatandaşların çıkarı için büyük çaba harcarken, vatandaşların konforu ve hizmeti için çalışırken 2019 yılı geride kalırken, bir yıl daha biterken, yeni yılda umut ve güzel dilekler isterken israfı ve suyun artık yok olduğunu görmezlikten geldiler.. Bizler suyu açtığımız zaman düşünüyoruz ki bu su hiç bitmeyecek ve biz bir gün susuz kalmayacağız. Artık büyük toplumsal bir sorun haline geldi, okullarda ne kadar da öğretilse de israfın kötü olduğunu aslında müslüman bir toplumun Yüce ALLAH’A inan bir toplumun, Kur’an-ı Kerim okuyan bir toplumun israftan uzak durması gerektiğini apaçık bilmelidir.. Yüce Allah bir ayeti kerimesinde buyuyor ki;  “…İsrâf etmeyin; çünkü Allah isrâf edenleri sevmez.” (En‘âm, 141) diyor.  Yine Peygamber Efendimiz’in kıssasında şunları anlatıyor; Rasûlullah (s.a.v), ashâbında Hz. Sa‘d’ın yanına uğramıştı. Sa‘d namaz için abdest alıyor, suyu bolca kullanıyordu. Peygamber Efendimiz:

–Bu israf da ne?” buyurdu. Sa‘d (r.a):

–Abdestte de israf olur mu?” dedi. Allah Rasûlü (s.a.v):

–Evet, akan bir nehir kenarında olsan bile!” buyurdu. (İbn-i Mace, Taharet, 48; Ahmed, II, 221)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Allah’a ibadet için abdest alırken bile suyun israf edilmemesi isteniyorsa, diğer durumlarda israfa hiç müsaade edilmeyeceği âşikârdır. Bir bulaşık yıkarken, diş fırçalarken, ellerimizi yıkarken, duş ve banyo yaparken, bahçe dahi sularken israfın son boyutuna ulaşıyoruz, geleceğimize ihanet ediyoruz. Düşünsenize bir gün bu dünyadan göçeceğiz ve bizi de musalla taşına koyacaklar, oraya koymadan önce ne olacak bizleri de yıkayacaklar, ya bir gün suyumuz biterse ne olacak? Biz ALLAH’ın huzuruna pis şekilde mi? Çıkacağız. Evet, artık israf ve su sorunu buraya kadar geldi, artık israf edile, edile suya hasret kalacağız, geleceğimize su bırakamayacağız! Değerli insanlar hayatımızı bu şekilde bilinçlendirelim, bu şekilde yaşayalım bir yudum su dahi israf etmeyelim, çocuklarımıza suyun önem ve kıymetini anlatalım güzel dünyamızı, emanet olan bu kainata sahip çıkalım..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hicret

Artıl kuraklık kıtlıkmı yaklaştı hep biz istafkar insanlar yüzünden Allahım bizleri havasız susuz aç ve pasaklı bırakma bizleri af eyle sen merhametlisin bizleri af eyle Aminnnn....

Sevda Parlak

Artık kuraklık geldi israf edersek çocuklarımız bir yudum su bulamayacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23