• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji hava durumu son bilgiler

Yeniakit Publisher
2019-11-01 07:46:00 - 2019-11-01 07:49:00
İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji hava durumu son bilgiler

İstanbul kar yağışı ne zaman? Kış artık yüzünü göstermeye başladı. Meteoroloji’den son dakika kar uyarısı birbiri ardına geldi. Vatandaşlar karın ne zaman yağacağını sorgulamaya başladı. Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Kar İstanbul’a ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji hava durumun bilgileri.

Kış artık yüzünü göstermeye başladı. Meteoroloji’den son dakika kar uyarısı birbiri ardına geldi. Vatandaşlar karın ne zaman yağacağını sorgulamaya başladı. Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Kar İstanbul’a ne zaman yağacak? İşte Meteoroloji hava durumun bilgileri.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale dışında tüm yurdun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ilk saatlerde İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı ilçelerinde akşam saatlerine kadar Samsun, Ordu, Sinop, Kocaeli ile Sakarya'nın kuzeyinde, öğleden sonra İskenderun Körfezi çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli(51-75 kg/m²) ve Rize il geneli, Artvin'in kıyı, Trabzon'un doğu kesimlerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m²) olması bekleniyor.

Kar İstanbul'a ne zaman yağacak?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'a bu kış ilk karın erken yağabileceğini vurgulayan Tek, "Bizi aslında kurak bir kış bekliyor. Kurak kış derken, kar yağmayacak mı sorusunu da akla getiriyor. Ama sıcaklık verileri aynı şeyleri söylemiyor. Sıcaklık verileri mevsim normalleri ve altı değerler gösteriyor. Özellikle kasım ayı içerisinde sıcaklıklar ortalamaların altına düşecek. Bu da kasım ayı içerisinde özellikle kasımın sonuna doğru kar yağışı olasılığını artırıyor ve yine kış dönemi boyunca kar yağışlarını alacağız ama yağış çok düşük olduğu için kar yağışları çok uzun soluklu ve çok fazla olmayacak. Özellikle Marmara Bölgesini, İstanbul'u kuru, ayazı daha fazla bir kış bekliyor. Bu da beraberinde yine yüksek basıncın olduğu günlerin sayısını artıracağından, sisli ve puslu günlerin, deniz trafiğinde aksamaların daha çok yaşanacağına işaret ediyor. Tabii ki bu, bugünden baktığımız verilere göre" dedi.

Doğu illerine kar uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde öğlen saatlerinden itibaren başlayacak sağanak yağışın, cumartesi akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan çevrelerinde aralıklı beklenen yağmur ve sağanak, zamanla yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ile kar şeklinde görülecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Emin irvül

İstanbulda kar ne Zaman yağacak dört gözle bekliyoruz kar yağmasını

ulvi

Çok Beklersin Hacı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23