• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'da öğrenci akbili nasıl alınır?

Yeniakit Publisher
2019-09-04 14:50:00 -
İstanbul'da öğrenci akbili nasıl alınır?

İstanbul kart çıkarmak için yapılması gerekenleri sizler için derledik. İlk kez kart çıkarttırıyor ya da öğrenci kartıyla ilgili sorun yaşıyorsanız, bu haber size yön verecektir. İstanbul'da öğrenci kartı nasıl çıkarılır? Öğrenci akbili nasıl çıkarılır? İşte detaylar...

İstanbul öğrenci kartı; Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu gereği Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencilerinin alabileceği, indirimden yararlanabileceği karttır.

- Açık öğretim, ve Kur'an kursu öğrencilerinin öğrenci kartı alabilmeleri için; 20 yaşından gün almamaları ve sosyal güvenlik kurumlarından herhangi birinde, çalışan kaydının bulunmaması gerekir.

İstanbul'da öğrenci akbili nasıl alınır?

Öncelikle başvuru yapmanız gerekmektedir. Online ya da bireysel başvuru yapma imkanı bulabilirsiniz. 

- Online başvuruda; fotoğraf ve kişisel bilgilerinizi girdikten sonra, ödeme işlemini gerçekleştirin. İşlemler onaylandıktan sonra da PTT yolu ile kartınız elinize ulaşır.

- Bireysel başvuruyu ise; güncel vesikalık fotoğraf, kimlik ya da kimlik yerine geçebilecek bir belge ve gereken ücret ile gerçekleştirebilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23