• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Kemalist kafa: Peygambere hakareti savunup Mustafa Kemal'e eleştiriyi suç saydılar

Yeniakit Publisher
2019-04-30 13:27:00 - 2019-04-30 15:57:55
İşte Kemalist kafa: Peygambere hakareti savunup Mustafa Kemal'e eleştiriyi suç saydılar

Düşünce özgürlüğü kisvesi altında Peygamber efendimize hakaretler yağdıran Charlie Hebdo'nun aşağılık karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet gazetesi, kendisine destek veren hakim ve savcılara yönelik kınama cezasını eleştirdi. Aynı Cumhuriyet, Mustafa Kemal'e yönelik eleştirilere de 'hakaret' yakıştırmasında bulundu.

Provokatif yayınların liderliğini üstlenen Cumhuriyet gazetesi, İslam'ı ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) kutsallarını ayaklar altına alan Charlie Hebdo isimli sözde "mizah" dergisinin yayınlarına verdiği destek nedeniyle kınama cezası verilince veryansında bulundu.

Suç duyurusunu destekliyorlar

2015 yılında Cumhuriyet'in Charlie Hebdo'nun tüm dünyadaki Müslümanları rencide eden ve farklı dinlerden insanların tepki gösterdiği karikatürleri yayınlaması Türkiye'de de infiale sebep oldu. O dönemde YARSAV üyesi hakim ve savcılar, Cumhuriyet'e destek ziyaretinde bulunurken, Hakimler ve Savcılar Kurulu, geçtiğimiz günlerde o hakim ve savcılara kınama cezası verdi.

Bir yandan İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e (sas) hakaret edilmesinin suç olmaması gerektiğini söyleyen Cumhuriyet gazetesi, diğer yandan ise Mustafa Kemal'le ilgili eleştirel bir sözü sebebiyle yazar Hamza Tzortzis'e suç duyurusunu destekler nitelikte haber yaptı. Gazete Tzortzis'e yönelik suç duyurusunu "Ata'ya hakarete suç duyurusu" başlığıyla haberleştirdi.

Bir disiplin cezası olan kınama cezasını bile kaldıramayan gazete, Mustafa Kemal'e ilişkin sarf edilen sözlerin sahibi için de hapis cezası talep ediyor. Ayrıca gazetenin FETÖ kontrolünde bulunduğu dönemde yayımlanan seçkilere bugünkü Kemalist yönetimin halen sahiplenebiliyor olması FETÖ'cü Cumhuriyet ile Kemalist Cumhuriyet arasında bir fark olmadığını da gözler önüne serdi. 

Kendisiyle çelişkiye düştü

Düşünce özgürlüğünü desteklediğini dillendiren Cumhuriyet'in kendi düşüncesiyle çelişkiye düştüğü haberin yer aldığı küpür ise şöyle:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23