• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte 'meyvelerin kralı'nın faydaları

Yeniakit Publisher
2019-05-22 20:23:00 -
İşte 'meyvelerin kralı'nın faydaları

"Meyvelerin kralı" olarak adlandırılan mangonun insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğunu biliyor musunuz? Üretimi çok eski çağlara dayanan mango hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki mangonun faydaları nelerdir? Mango en sağlıklı nasıl tüketilir?

Tropik bir meyve olan mango, Hindistan'dan dünyaya yayılmıştır. Asya ülkelerinde faydaları sayesinde kutsal görülen mango, isim kökü olarak ingilizcedir. Eti bol bir meyve olan mango sıvı oranı yüksektir. Farklı bir tadı olan mango, uzun süre tüketilmek için soğutma yöntemi kullanılarak yıl boyu muhafaza edilir. Birden fazla çeşidi olduğundan tadı da farklılık gösterir. Erik ve kavuna benzetilen tadı dışında doğada bulunan en güçlü lif kaynağıdır. Farklı tüketilme yöntemleri olan mango kimi yerde yemek olarak kimi yerde tatlı olarak tüketilir. Son yıllarda diyetisyen uzmanları kilo vermek için kendilerine başvuran hastaların diyet listelerinde ilk sıralarda yer almasını öneriyor. Uzun süre tokluk hissi veren mangoyu bazıları gün içerisinde üç öğünde farklı çeşitlerde tüketir. Mango protein, doymamış yağ, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, potasyum, magnezyum, beta karoten, tiamin, amino asitler, riboflavin A ve B vitamin kompleksi bakımından oldukça zengindir. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan her şeyi karşılar.

Mangonun faydaları nelerdir?

- Meyvelerin kralı olarak adlandırılan mango ile ilgili birçok araştırmaya konu oldu. Yapılan araştırmalardan birinde antioksidan bileşikleri içeren mango, hücrelerin enfeksiyon ve bakterilerden olumsuz etkilenmesini önler. Kuersetin, isoquercitrin, astragalin, fisetin, gallik asit ve metilgallatın maddeleri sayesinde meme, lösemi ve prostat kanserlerinin gelişmesini engeller.

- Mango el ile iyice ezildikten sonra yüze direk sürülüp yarım saat bekletilince, cilt yüzeyindeki açılmış gözeneklerin temizlenmesini sağlarken açılmış gözeneklerin sıkılaşmasını destekler. Ayrıca sivilcelerin oluşumunu önlerken cildin kırışmasını engeller.

- A vitamini bakımından zengin olan mango, günlük gözün ihtiyacı olanının yüzde 25'ini karşılar. Özellikle günümüzde giderek yaygınlaşan göz kuruluğu ve enfeksiyonlarını engelleyerek gözün daha iyi görmesini artırır. Ayrıca gece körlüğünün de önüne geçer.

- Vücut için alkali oldukça önemli bir maddedir. Bu madde sayesinde organların işlevselliği artar. Mango tartarik asit, malik asit ve sitrik asitler sayesinde bunu sağlar. Böylece vücudu hem temizler hem de potansiyelini artırır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Yüksek lif sayesinde metabolizmayı düzenler. Böylece vücudun yağ birikimini önler. İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı kalkan oluşturan mango, vücutta ödem birikmesinin önüne geçer. Bu özelliği sayesinde kemik ve kas ağrılarını iyi gelirken içerdiği kalsiyum sayesinde de kemiklerin güçlenmesini destekler. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan kemik erimesi gibi hastalıkların önüne geçer.

- Kan hücrelerini artırarak kansızlığa iyi gelir. Anemi gibi hastalıkların tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır. Sadece kan yapmaz aynı zamanda kandaki mikrop ve enfeksiyonların oranını düşürür.

- Uzmanlar hamile ve gelişim çağındaki kişilerin bol bol tüketmesini tavsiye eder.

Mango en sağlık nasıl tüketilir?

Mango tüketilmeden önce bol su ile yıkanması gerekir. İyice temizlendikten sonra kabuklarını soyup iç meyvesini püre haline getirin. İçerisine pudra şekeri dökerek tüketebilirsiniz.

4 orta boy ceviz ve bir avuç fındıkla beraber ezip sabah kahvaltısı yerine bir bardak süt ile beraber içiniz.

Tere otu, maydanoz ve mangoyu dilimleyip içerisine bir miktar limon sıkıp öğle yemeği yerine geçirebileceğiniz bir salata olabilir.

Ani şeker düşmesinde ya da yorgunluk gibi durumlarda bir bardak sıkılmış mango suyu tüketerek bu rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23