• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşyerinin farklı şehire taşınması tazminat alınır mı

Yeniakit Publisher
2019-11-02 18:13:00 - 2019-11-02 18:14:03
İşyerinin farklı şehire taşınması tazminat alınır mı

Kıdem tazminatını aynı iş yerinde en az 1 yılı doldurmuş olan çalışanlar alabiliyor. İşyerinin taşınması sebebiyle işçinin işten ayrılması 2019. İşte detaylar.

Kıdem tazminatını aynı iş yerinde en az 1 yılı doldurmuş olan çalışanlar alabiliyor. İşyerinin taşınması sebebiyle işçinin işten ayrılması 2019. İşte detaylar.

İşyeri taşınmasında kıdem tazminatı alabilir mi? 4857 Sayılı İş Kanununa bakıldığında bu konu ile ilgili özel bir hüküm bulunmuyor. İş yerinin taşınması ve işçinin yeni işyerine gitmek istememesi halinde ne tür bir işlem yapılacağına dair düzenleme tam olarak yer almıyor. İşyerinin taşınması ile ilgili kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği yönünde bir ibare görmemekteyiz. Yeni Asır yazarı Faruk Erdem “İşyerinin farklı şehire taşınması tazminat alınır mı?” sorusuna cevap verdi. "İşyerim aynı şehirde farklı bir ilçeye taşınıyor. 3 yıldır çalışıyorum. Evime uzak bir bölge olduğu için işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim? Görkem Aslan

"Kıdem tazminatı almanın sebeplerinden birisi de yaptığınız sözleşme şartlarında esaslı değişiklik olması halidir. İşyerinin nakledilmesi veya taşınması da sözleşmenin esaslı unsurlarından birisidir. Fakat, bu taşınma aynı belediye sınırları içinde olmuşsa işçi yeni işyerine gitmek zorundadır. Taşınma büyükşehirlerde büyükşehir belediye sınırlarını, normal yerlerde belediye sınırları aşmış ise işçi yeni adrese gitmek zorunda değildir ve gitmezse işveren kendisine kıdem tazminatını nakden ve defaten ödemek zorundadır. Ayrıca hizmet akdinde aksi yazmamalıdır. Aksi yazıyorsa yani Türkiye'in her hangi bir yerinde görevlendirilir deniyorsa buna uymak zorunluluğu bulunuyor”

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nadir

İş yeri başka bir il' e taşınıyor tazminat alma hakkımız var ama taşındığı yere gitmek istiyoruz gene tazminati alma hakkımız varmı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23