• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya'daki o kasabada evler bedava verilecek

Yeniakit Publisher
2019-11-04 19:34:00 -
İtalya'daki o kasabada evler bedava verilecek

İtalya’da yaşanan yoğun nüfus kaybı ile başa çıkmak için 1 Euro’ya ev satan kasabaların sayısında ciddi boyutta artış yaşanırken Sicilya'ya bağlı Cammarata'nın belediye başkanı Vincenzo Giambrone çıtayı yükselterek kasabadaki terk edilmiş evlerin ücretsiz verileceğini söyledi. Ayrıca kasabaya yerleşen çocuklu ailelere bin Euro da destek sağlanacak.

İtalya'da nüfusu azalmış birçok köyü ve kasabayı '1 euroya ev' furyası sarmışken, Sicilya'ya bağlı Cammarata'dan farklı bir adım geldi. Belediye başkanı Vincenzo Giambrone, kasabadaki evleri bölgeye taşınmak isteyenlere bedava vereceklerini açıkladı.

Projeyle ilgili CNN'e açıklama yapan Giambrone, "Bu güzel, tarihi merkezi boş görmeye ve buranın harabeye dönmesine dayanamıyorum. Beni incitiyor" diye konuştu.

Uzun ikna çabalarına rağmen yerli halkın bölgeyi terk etmemesini engelleyemediğini belirten Giambrone, 'ücretsiz ev' projesini bu nedenle başlattıklarını duyurdu.

Tarihi kasabadaki evlerin sahibi olmak için yapılması gereken şey ise evleri 5 bin euro'luk tadilattan geçirmek. Tadilatın ardından yenilen yapılar tapu sahibinin isteiğine göre işyeri, dükkan, otel, restoran veya çeşitli amaçlarla da kullanılabilecek.

Ayrıca, zengin ormanlarıyla anılan kasabaya yerleşen genç ve çocuklu çiftlere bin euro da destek verilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hskan

Bu turkiyede nufusu az olan devamli göcveren illerin belediye baskanlarina örnek olsun hic olmassa bazi belediye hizmetlerini teşvik olsun diye bedevadan yapabilirler

Karasakal vedat

Ustune 100000 avro verseler yine gidilmez oraya fasizmin dogdugu ulkede ne isi var insanlarin daha cok yalvaracaklar italyanlar mama mia
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23