• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalyan gazetesinden Libya yazısı: Türkler masadaki kartları değiştirdi

Yeniakit Publisher
2020-02-14 17:16:00 - 2020-02-14 18:37:52
İtalyan gazetesinden Libya yazısı: Türkler masadaki kartları değiştirdi

İtalyan gazetesi La Stampa'da yayımlanan bir makalede, Türkiye'nin Libya'da meşru hükümete verdiği destekle masadaki kartları değiştirdiği belirtildi.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden La Stampa'da, Francesca Sforza imzalı "Türkler, Hafter’in ilerleyişini durdurdu. General, Di Maio'ya ateşkes sözü verdi" başlığıyla bir makale yayınlandı.

Makalede, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'nun sürpriz olarak önceki gün Trablus, dün de Bingazi’ye yaptığı ziyaretler ve özellikle de Bingazi’de darbeci General Hafter ile yaptığı görüşmelere yer verildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Hafter ateşkese hazır"

"Libya’da bir hareketlenme var: General Halife Hafter, İtalyan Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile Bingazi’de gerçekleştirdiği görüşme sırasında ilk kez bir diyaloğa açık ve kalıcı bir ateşkes için çalışmaya hazır göründü." ifadesine yer verilen makalede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Masadaki kartları Türkler değiştirdi"

"Elbette ki hiçbir garanti yok ancak diplomatik çözümleri dinlemeye daha fazla yatkınlık var. Bu yeni tavrın başlıca nedeni, Trablus’taki Türklerin varlığı. Bölgeyi askeri açıdan takviye ederek ve de her türlü saldırının başarısızlığa uğramaya aday olacağını Hafter’in açık ve net şekilde anlamasını sağlayarak, masanın üzerindeki kartları değiştirenler Türkler oldu.

Trablus, Ankara'nın sıkı kontrolü altında olunca ve Hafter'in askeri emelleri boyut değiştirerek aleni şekilde küçülünce, Bakan Di Maio'nun Berlin Konferansı'nda belirlenen 5+5 formatındaki diyaloğun pekiştirilmesi yönündeki mesajı, daha verimli bir saha bulmuş oldu."

"Cenevre'deki çalışmalar daha umutlu başlayacak"

Makalede, İtalyan Bakan'ın, "Diplomasi, bombalarla aynı sürelere sahip değil ancak ileri adımlar atıldı." yorumunu yaptığı aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Ateşkesi ve silah bırakma şartlarını belirlemek üzere Libyalı tarafların oluşturacağı 5+5 formatlı komitenin gerçekleştirilmekten çok uzak göründüğü Berlin Konferansı'nın hemen akabindeki günlere nispeten, şimdi komiteyi oluşturacak üyelerin hepsinin isimleri belirlendi. 18 Şubat'ta Cenevre’deki çalışmalar daha umutlu başlayacak."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

savaş meydanında her şeyi deneyeceksin. gerekir sa fatih gibi düşman saflarına imtiyaz rüşver verip tyarafına çekeceksin. bu hafter bile olsa önce çıkarlar. düşmanların oyunlarını bozacaksın.

Tunay Işıkol

AB nin basaramadigini Biz Türkiye olarak hallettik. Bize dış gösterene dişini kırarız ve sökerim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23