• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İyi eğitim, üniversite, master ve doktora... Hıyanete engel mi!!?

Yeniakit Publisher
2020-01-14 19:29:00 -
İyi eğitim, üniversite, master ve doktora... Hıyanete engel mi!!?

Eşi Dilek İmamoğlu'nun "terör tiyatrosuna" gidişini "Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masterı, doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim nereye gideceğini bilir" cümlesiyle savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eleştiri konusu oldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı Dilek İmamoğlu'nun "terör tiyatrosuna" gidişinin, 15 Temmuz gecesi attığı darbeye destek tweetlerinden dolayı şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Orhan Aysezen  yeniakit.com.tr

CHP’nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun 15 Temmuz darbe gecesi yaptığı paylaşımlar gün yüzüne çıktığında tartışma doğurmuştu. İmamoğlu, FETÖ’nün darbe girişiminin halk tarafından boşa çıkarılması sonrası skandal mesajlar paylaşmıştı. 15 Temmuz 2016 direnişini yapan millete çirkin ifadelerle saldıran Dilek İmamoğlu, "Sokaklara dökülen bu halka akıl fikir diliyorum o kadar" diye mesaj atmış, darbenin bastırılmasının ardından ise 16 Temmuz günü, "Ülkemin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Başımız sağ olsun" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Dilek İmamoğlu'nun verdiği mesajlara katılan bazı sosyal kullanıcılarının da "Şeriat bağıra bağıra geldi", "Demokrasiye sela veriliyor" ve "Maalesef oyun bitti" gibi yorumlarla destek vermesi olayı daha da manidar hale getirmişti.

15 Temmuz sonrası askeri okullara yönelik yapılan düzenlemeye de saldıran Dilek İmamoğlu, 31 Temmuz 2016 tarihinde "Memleketim memleketim... Çırpınıyor ayakları altında bir avuç hergelenin" mesajı atarak, teröristeler karşı çıkarılan KHK'ları itibarsızlaştırmaya çalışmıştı. 1 Ağustos 2016 tarihli paylaşımında ise, "Bu okulları kapatan ve çanak tutan zihniyete lanet olsun" tweeti dikkatlerden kaçmamıştı.

Stalin de çok iyi bir fizikçiydi

Ekrem İmamoğlu'nun, eşinin "terör tiyatrosuna" gidişini elitist ifadelerle savunması sosyal medya kullanıcılarından tepki görürken bazı vatandaşlar "Çok iyi üniversitelerde okuyup iyi eğitimli olmak, master hatta doktora yapmak hıyanete engel mi? Stalin de çok iyi fizikçiydi" gibi tepki gösterdiler. Ekrem İmamoğlu, tartışılan oyuna giden kadınlarla ilgili şu cümleyi kurmuştu:

"Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masterı olan, doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Türkiye’yi yorumlayan, dünyayı yorumlayabilen ve ona göre nereye gideceğini bilen Türk kadını. Sadece benim eşim değil, oraya gelen diğer kadınların da aynı şekilde olduğunu düşünüyorum. Öyledir de. Kadınların bir kitap üzerinden bir oyunu izlemesi, sürece katkı sunmasını çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Destekliyorum da."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gürhan

Örnek Türk kadını. İnşallah isteseniz de, istemesenizde Türkiye Cumhuriyetinin First Lady si olacak.

MEHMET DEMIRCI

Ne kadar makyaj yaparsan yap şu surata çirkin yine çirkin... güzellik den nasiplenmemişler bunlar...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23