• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İYİ Partili isimden skandal sözler: Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi...

Yeniakit Publisher
2020-02-04 18:28:00 -
İYİ Partili isimden skandal sözler: Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi...

Trabzon'da 2013 yılında müzeden yeniden cami statüsüne dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya Camii ile ilgili Ortahisar Belediye Meclisi'ndeki İYİ Partilileri rahatsız etti.

Günebakış Gazetesi'nin haberine göre, Ortahisar Belediye Meclisi'nin İYİ Partili üyesi Berrin Erkuloğlu, skandal ifadeler kullanarak “Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesi sonrası esnaf ve turizmi kötü etkiledi” iddiasında bulundu. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Ayasofya camidir. Orada ibadet yapma hakkına da saygılı olmalıyız.” dedi.

'Turist sayısı azaldı' bahanesini öne sürdü

Ortahisar Belediye Meclisinin İYİ Partili üyesi Berrin Erkuloğlu, Ayasofya’nın statüsünün cami olmasından bölge esnafının işlerinin olumsuz yönde etkilendiğini iddia etti. Bölge esnafının düşüncelerini meclise taşıdığını söyleyen Erkuloğlu, “Tarihi yapılara sahip çıkalım. 2013 yılında mahkeme kararıyla cami olarak hizmet vermeye başladı. O zaman mihrap, minber konularak ve halı serildi. Freskler perde ile örtülerek camiye dönüştürüldü. 31 yıllık esnaf da ‘güzel mi oldu’ diye soruyor ve ekliyor ‘Bunu tartışmak gerekiyor. Ben 31 yıldır burada esnafım. Günde buraya 50 otobüs geliyordu. Burası camiye dönüştürülürken bizlere sorulmadı.’ bir diğer esnaf, ‘Burası camiye dönüştürüldüğünde turistler gelmemeye başladı. Tur otobüsleri gelmiyor. Burası tekrar müzeye dönüştürülse ziyaretçi sayısı artacak.’ Bu haklı serzenişler duyuldu. Yapılan uygulamaların yanlışlığı kısmen kabul edilerek ibadet edilen alanın freskleri camla kapatarak turist sayısını artırmak yoluna gidildi. ” açıklamasında bulundu.

Başkan Genç: Ayasofya camidir! 

İYİ Partili Berrin Erkuloğlu’nun sözlerinin ardından açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, o tartışmaların geride kaldığını belirterek "Ayasofya hukuken bir camidir. Tabii ki bize kültür ve tarihin bıraktığı bir eser. Trabzon adına çok önde olan bir cami. Orada ibadet yapma hakkına da saygılı olmalıyız. Turistlerin de en iyi şekilde ziyaret etmeleri için de çalışıyoruz.” dedi.

Girişlerin ücretsiz olması ziyaretçi sayısını 1,5 kat arttırdı

Öte yandan İl Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiler ise,  İYİ Partili Meclis üyelerinin iddiasını yalanladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Alınan bilgilere göre, Ayasofya’nın yeniden ve kısmen müzeden camiye dönüştürülmesinin ardından girişlerin ücretsiz olması dolayısıyla ziyaretçi sayısının 1,5 kat arttığı öğrenildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sincanlı

yok arkadaş bunlarıda iyi götürecen yaranırsın

Orhan Özalp

Galiba .....ları tam temizlenememiş.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23