• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-12 12:30:00 -
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi ve malzemeleri

Toplumumuzda sıkça tüketilen ve lezzetiyle de en sık tercih edilen sütlü tatlılardan olan kadayıflı muhallebi tatlısının yapımı, internette araştırılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Kakaolu ya da meyveli bir pudingle de yapabileceğiniz bu tatlıyı misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Peki, kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Toplumumuzda sıkça tüketilen ve lezzetiyle de en sık tercih edilen sütlü tatlılardan olan kadayıflı muhallebi tatlısının yapımı, internette araştırılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Kakaolu ya da meyveli bir pudingle de yapabileceğiniz bu tatlıyı misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Peki, kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Malzemeler

250 gram kadayıf

5 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı tereyağı

Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Muhallebi için:

1 litre süt

Yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır?

Tereyağını geniş bir tavada eritin. Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun. İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın. Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin. Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.

Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın. Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın. En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın. En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23