• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaftancıoğlu zoru görünce kıvırdı

Yeniakit Publisher
2019-09-06 12:24:00 - 2019-09-06 12:25:36
Kaftancıoğlu zoru görünce kıvırdı

Sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün görülen davasında yine inkar siyasetine başvurdu. Kaftancıoğlu, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir" dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun davası başladı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada mahkeme başkanı Akın Gürlek, geçen celse savcının esas hakkındaki mütalaasını bildirdiğini belirterek önce katılanlara söz verdi. Katılanlar, Kaftancıoğlu'nun cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra sanık Canan Kaftancıoğlu'na söz verildi. Kaftancıoğlu, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir" ifadelerini kullanarak, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları inkar etmesi dikkat çekti.

Savcı cezalandırılmasını talep etmişti

18 Temmuz'daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını bildiren savcı, sanık Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek" ve "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan zincirleme olarak 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İlyas

Farketmez. Bu yargı zaten adam kesse de bunlara artık ceza filan verir mi acaba. Bakınız anayasa mahkemesi barış bildirgesi kararı.

H. M. Y.

Bunlar böyledir. Omurgasız bukalemunlar. Klavye kahramanları.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23