• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kapalı kapılar aralandı! HDP'den CHP'ye "Artık gizlemeyelim" çağrısı

Yeniakit Publisher
2020-02-22 08:30:00 -
Kapalı kapılar aralandı! HDP'den CHP'ye "Artık gizlemeyelim" çağrısı

HDP'li Pervin Buldan, kapalı kapılar ardında ittifak yaptığı CHP'ye çağrıda bulunarak, "Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek." dedi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP'ye çağrıda bulunarak kapalı kapılar ardındaki ittifaklarının artık gizlenmemesi gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, İYİ Parti’de yaşanan istifalar Ankara’yı hareketlendirirken, kulislerde yeni ittifaklar tartışılmaya başlandı.

Seçimlere üstü örtülü ittifakla giriyorlar

CHP, 24 Haziran genel seçimlerinin ardından iş birliğine başladığı HDP ile birlikteliğini 31 Mart yerel seçimlerinde de üstü örtülü bir biçimde devam ettirmişti. CHP, HDP sayesinde yerel seçimlerde Ankara, İstanbul, Antalya ve Adana gibi önemli büyükşehirleri kazandı.

31 Mart’ın ardından CHP-HDP iş birliği ayyuka çıkınca CHP’nin diğer ortağı İYİ Parti’de rahatsızlık yaşanmaya başladı. Bu rahatsızlık da istifaları beraberinde getirdi. İYİ Parti’de CHP-HDP yakınlaşmasından doğan istifa furyası başladı.

CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek

İYİ Parti’de istifalar sürerken, HDP’den kapalı kapılar ardında ittifak yaptığı CHP’ye çağrı geldi. Hafta sonu kongreye hazırlanan HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan verdiği bir röportajda, “Yeni ittifakların olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence. Biz kadınlar olarak tiyatro oyununda birlikte bu görüntüyü verdik, bu cesareti gösterdik. Bu cesareti herkesin göstermesi gerek. Bir daha ki seçimlerde daha açık daha şeffaf birlikteliklere ihtiyaç olacağını düşünüyorum” mesajı gönderdi. Çağrıya CHP’den gelecek yanıt merak ediliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

salih

ne oldu atatürk çüler kım yönetırmış hala ınanmadıgınız bırşey varsa sorun onuda açıklasın buldan hanım pkk yla elleverıpte duracagınıza dımdık kendınız ayaklarınızın üstünde durun partıyı ne hale getırdın kılıçtar oglu ama kıliçtar görevını eçdadının soyundan gelenı yapıyor çok görmem

.....

evet ya münafikliktan vazgecin artik. biz kafir uzantisi mezhepci azgin azinligiz deyin olsun bitsin. zaten oylar eriyor gidisatiniz kesat.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23