• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karantinadaki şahıstan "pes" dedirten savunma: Dışarı çıkıyorum ama arabayla!

Yeniakit Publisher
2020-04-09 14:05:00 - 2020-04-09 14:06:02
Karantinadaki şahıstan "pes" dedirten savunma: Dışarı çıkıyorum ama arabayla!

İstanbul Avcılar'da koronavirüse yakalanan bir kişinin yakınlarının karantina kuralını hiçe sayarak dışarı çıktığı şikayetleri üzerine bölgeye giden polis ekipleri, hasta yakınının pişkin tavrıyla karşılaştı. Testi pozitif çıkan adamın oğlu olduğunu söyleyen şahıs, dışarı çıktığını ancak markete arabayla gittiğini söyledi.

Avcılar'da yapılan testlerde koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişinin yakınlarının 'İzolasyon kurallarına uymayarak dışarı çıktığı' ihbarı üzerine bölgeye polis sevk edildi.Ambarlı Mahallesi'ndeki binada oturan ve koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişinin yakınlarının evdeki izolasyon kurallarına uymayarak dışarı çıktığını gören komşuları, polisi aradı. Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede verilen adrese sevk edildi. Polisler, binada hasta kimse olup olmadığını soruştururken, 2'nci kattaki ailede hastalık görüldüğü belirtildi.

Pişkince anlattı: Dışarı arabayla çıkıyorum

Polis ekiplerini pencereden izleyen ve 27 yaşında olduğunu, bir süre öncesine kadar Ambarlı Limanı'nda çalıştığını belirten kişi, "Babamda koronavirüs testi pozitif çıktı. Bizi de eve tıktılar, 20 Nisan'a kadar dışarı çıkamıyoruz" dedi. Aynı genç, "Markete gidersem o da arabayla" dedi. Polis ekibindeki görevli bunun üzerine, "Hayır, evden çıkmayacaksınız. Test sonuçlarınız negatif çıkmış olabilir. Ancak, potansiyel risk grubundasınız. Herhangi bir şeye ihtiyacınız varsa, polisi, belediyeyi, kaymakamlıktaki Vefa sosyal destek hattını ararsınız. Devletimiz güçlüdür, biz hallederiz" dedi.

Bu sırada oğlunun yanına pencereye gelen annesi de dışarı çıkmadıklarını belirterek, "İki saat önce hastaneye gittim, test yaptırdım. Sonucu henüz çıkmadı. Dışarı çıkmıyoruz" dedi. Kadına da kesinlikle dışarı çıkmaması gerektiği hatırlatıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

son 

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL REİSİM.ŞÖYLE 50 BİN TL YAZ BAKALIM ÇIKABİLİYOR MU?

kara

iceri atin ordan cikamazlar hastalik li adam baskasina virus bulastiriyor ne guzel.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23