• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kargo ve poşetten koronavirüs bulaşır mı?

Yeniakit Publisher
2020-03-26 13:57:00 -
Kargo ve poşetten koronavirüs bulaşır mı?

Koronavirüs nasıl bulaşır? Koronavirüs nedeniyle vatandaşların büyük çoğunluğu evlerinden çıkmıyor. Hal böyle olunca online alışverişler arttı. Pek çok kişi “Kargoyla koronavirüs bulaşır mı?” , “Online market alışverişi koronavirüsü karşı güvenli mi?” , “Sokağa çıkmak yerine koronavirüsten korunmak için online alışveriş yapmak doğru mu?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, kargo ve poşetten koronavirüs bulaşır mı?

Koronavirüs nasıl bulaşır? Koronavirüs nedeniyle vatandaşların büyük çoğunluğu evlerinden çıkmıyor. Hal böyle olunca online alışverişler arttı. Pek çok kişi “Kargoyla koronavirüs bulaşır mı?” , “Online market alışverişi koronavirüsü karşı güvenli mi?” , “Sokağa çıkmak yerine koronavirüsten korunmak için online alışveriş yapmak doğru mu?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki,  kargo ve poşetten koronavirüs bulaşır mı?

Koronavirüs tüm dünyaya adeta bir kabus yaşatıyor. Uzmanlar virüsten korunmak için en önemli tedbirin sosyal izolasyon olduğunu belirtiyor. Bu nedenle milyonlarca kişi evlerine kapandı ve yalnızca zaruri ihtiyaçlar için dışarıya çıkıyor. Bazı kişiler ise dışarı çıkmak yerine online alışveriş sitelerinden yararlanıyor. Bu durum ise akıllara “Koronavirüs kargoyla bulaşır mı?” sorusunu getiriyor. İşte, detaylar.

Kargo ve poşetten koronavirüs bulaşır mı?

Online alışverişe ilgi arttıkça vatandaşlar “Kargo ve poşetten koronavirüs bulaşır mı?” sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Konu hakkında Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli açıklamalarda bulundu. Ceyhan, “Kargo paketinden virüsün bulaşması için öncelikli olarak taşıyan kişinin koronavirüs hastası olması, paketin üzerine öksürüp hapşırması, sizin de o noktalara elinizle dokunup ağzınıza ve burnunuza götürmeniz gerekiyor. Virüs ancak öyle bulaşır. Bu durum aynı şekilde markete gittiğinizde alışveriş yaptığımız paketler için de geçerli. Eğer şüphe duyuyorsanız, aldığınız paketi mümkünse balkon gibi bir yere ya da çok sık kullanılmayan bir odaya koyup penceresini açın. Orada en az 8 saat bekletin, virüs zaten o sürede ölür, ondan sonra temas kurmanızda bir sakınca olmaz” dedi.

Bazı uzmanlar ise paketlerin sabunlu suyla temizlenmesinin ardından rahatlıkla kullanıbaliceğini belirtiyor. Kısacası dışardan gelen her ürünü ya bir süre açık alanda bekletmeniz ya da sabunlu sirkeli suyla silmeniz öneriliyor.   

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23