Ölçülü tüketildiğinde karpuz tam bir şifa deposu… İşte, karpuzun sağlığa yararları.
Yaz mevsimine kısa bir süre kala tezgahlar yeşilin her tonuyla zenginleşti. Özlemle beklenen karpuz da hem pazar hem market tezgahlarında kendine genişçe yer buldu. Bu lezzetli meyve yaz sıcaklarının en büyük kurtarıcısı olmasının yanı sıra sağlık için çok faydalı bir meyve. Elbette, ölçüyü kaçırmamak şartıyla.
İşte, karpuzun insan sağlığına olan faydaları...
Susuzluğu giderir
Karpuz bolca su içerdiğinden tükettiğinizde susuzluk ihtiyacınızı keser.
C vitamini kaynağı
Karpuz C vitamini ve lif yönünden son derece zengindir. 100 gram karpuz 30 kaloridir. Şeker içeriği nedeniyle karpuzu ölçülü tüketmek son derece önemlidir.
Kanseri önlüyor
Karpuzun içerisinde bulunan E vitamini ve likopen bu meyvenin kanser düşmanı olduğunu ortaya koymuştur.
Kalp sağlığı için önemli
Birçok vitamin ve minarel içeren karpuz ölçülü tüketildiğinde tam bir kalp dostudur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Beyin sağlığı için önemli
Yapılan çalışmalar karpuzun içerdiği vitamin ve minareller nedeniyle Alzheimer gibi hastalıkları önlediği ortaya çıkmıştır.
Gözler için önemli
Yapılan birçok çalışma karpuzun göz sağlığı için son derece faydalı olduğunu kanıtlamıştır.
Kasları güçlendirir
Elbette ölçüyü kaçırmamak koşuluyla spor sonrası içilen karpuz suyu kasların güçlenmesine yardımcı oluyor.
Bebek gibi ciltlerin anahtarı
Karpuz içerdiği A ve C vitamini sayesinde saç ve cilt sağlığı için önemlidir.
Sindirim sistemini düzenler
Lif ve su içeren karpuz düzenli ve ölçülü tüketildiğinde sindirim sistemini rahatlatır.