• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kasım Süleymani'yi öldüren ABD, binlerce askeri yola çıkardı!

Yeniakit Publisher
2020-01-03 11:22:00 -
Kasım Süleymani'yi öldüren ABD, binlerce askeri yola çıkardı!

İranlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi hava saldırısında öldüren ABD, İran'ın tehditleri sonrası 3 binden fazla askeri bölgeye göndermeye hazırlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Irak'ta yaşanan son gelişmeler sonrası harekete geçti. İranlı komutan Kasım Süleymani'yi füze saldırısıyla öldüren ABD, İran'dan gelen tehditler sonrası bölgeye 3 bin 750 asker gönderme kararı aldı.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile düzenlenen operasyonda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü bildirdi. İran dini lideri Ali Hamaney, ABD saldırısında öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını alacaklarını kaydetti.

Orda Doğu'ya 3 bin asker

Bölgede yaşanan gerilim sonrası Pentagon, 750 ABD askerini derhal, ilerleyen zamanlarda da sonra 3 bin askerini daha Orta Doğu'ya gönderme kararı aldı. İlk takviye ise Kuveyt'ten yapılacak.

İran'dan intikam açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu Eski Genel Komutanı Muhsin Rızai, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Kasım Süleymani, şehit kardeşlerine katıldı ancak ABD'den acı bir intikam alacağız." ifadelerini kullandı. Devrim Muhafızları Ordusu da İranlı general Süleymani'nin ABD'nin saldırısında öldürüldüğünü teyit etmişti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Kasım Süleymani'nin DAEŞ, El Kaide ve Nusra gibibölgedeki terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu ifade eden Zarif, ABD'nin eylemini "uluslararası terörizm" şeklinde nitelendirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump'ın paylaşımı

Ölenlerin kimliklerinin açıklamasının ve Pentagon tarafından doğrulanmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşımın, doğrulamanın hemen ardından yapılması ve sadece ABD bayrağı içermesi ise dikkat çekti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ihs

İnşeallah leşleri döner

Rabia Zafer

Baş Terörist ABD, Çok Dūşmanın Var Sonun Yakın. Hiç Şüphesiz ki.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23