• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
12
Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

2019-01-16 12:29:25
Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Tokat'ta ürettiği yöreye özgü "bez sucuğu" Katar'a gönderen firma, ürünün beğenilmesi üzerine aldığı yeni siparişleri yetiştirmek için çalışıyor.

#1
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve 15 kişinin istihdam edildiği firma, yüzde 100 dana eti ve baharat karışımıyla hazırlanan, pamuklu torbalara doldurulması nedeniyle yörede "bez sucuk" denilen ürünü, Türkiye'nin ardından Katar'a taşıdı.

#2
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Firma Genel Müdürü Muharrem İçeloğlu, AA muhabirine, bir asırdır bez sucuk üretimi yaptıklarını, dedesi ve babasından sonra kendisinin bu işle uğraşmaya başladığını söyledi.

#3
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Asırlık lezzeti daha fazla insana ulaştırmak için 2006'da seri üretime geçtiklerini belirten İçeloğlu, "1973'te TSE'den marka tescili alınmış. Türkiye'de bez sucuğun Faydalı Model belgesini biz aldık." dedi.

#4
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Tokat'ta yapılan her sucuğun "bez sucuk" olmadığını ifade eden İçeloğlu, hazırladıkları karışımı pamuklu bezden torbalara doldurduklarını, 10 gün kurutma odasında beklettiklerini, daha sonra vakumlayıp satışa sunduklarını anlattı.

#5
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Model belgesini biz aldık." dedi. Tokat'ta yapılan her sucuğun "bez sucuk" olmadığını ifade eden İçeloğlu, hazırladıkları karışımı pamuklu bezden torbalara doldurduklarını, 10 gün kurutma odasında beklettiklerini, daha sonra vakumlayıp satışa sunduklarını anlattı. İçeloğlu, bez sucuğu diğerlerinden ayıran en önemli özelliğin, mayalamalı yöntemle yapılması olduğunu bildirdi.

#6
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Ürünlerini Türkiye'nin birçok yerine gönderdiklerini, 6 ay önce de Katar'a açıldıklarını belirten İçeloğlu, Katarlıların bez sucuğu sevdiğini vurguladı.

#7
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

İçeloğlu, "Katar'a 1 ton bez sucuk gönderdik. Oradan olumlu sonuçlar aldık. Yaklaşık 30 ton yeni talep geldi. Tekrar ürün göndermek için çalışmalarımız devam ediyor. Farklı ülkelere ürün göndermek için de çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

#8
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Bez sucuğun yapılışı | Tokat bez sucuğu, kıyma makinesinden çekilen et ve yağın, tuz, sarımsak ve baharat karışımıyla belirli süre karıştırılmasının ardından bez torbalara doldurulup kurutulması ve bu süreçte ürünün bir iki kez yassılaştırılmasıyla yapılıyor.

#9
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

Üretim, hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte 10-12 günde tamamlanıyor. Geleneksel üretim yöntemiyle elde edilen üründe, tat, koku ve renk oluşumu ise kurutma işlemi süresince gerçekleşiyor.

#10
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

#11
Foto - Katarlılar Tokat'ın 'bez sucuğuna' bayıldı!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23