• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katarlılar tüm dünyaya duyurdu: Türkiye operasyon hazırlığında

Yeniakit Publisher
2019-07-15 18:56:00 -
Katarlılar tüm dünyaya duyurdu: Türkiye operasyon hazırlığında

Katar sermayeli Kudsu’l Arabi gazetesi, Türkiye’nin terör örgütü YPG’ye destek veren Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden rahatsızlık duyduğunu ve bu yüzden bir askeri operasyona hazırlandığını yazdı.

Londra’dan yayın yapan Katar sermayeli Kudsu’l Arabi gazetesi, Türkiye’nin YPG’ye destek veren Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden duyduğu rahatsızlık sebebiyle askeri hazırlık yaptığını öne sürdü.

Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirliklerinin Türkiye ile ihtilaflarının yeni boyutlarına ve bu ülkelerin Suriye'ye yönelik müdahalelerine değinen gazete, Türk ordusunun üç gündür sessizce ve sürpriz bir şekilde başta YPG'nin kontrolündeki bölgelerin karşısı olmak üzere Suriye sınırına askeri sevkiyat yaptığını yazdı.

Askeri hareketlilik var

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin YPG'nin kontrolü altındaki bölgelerdeki hareketliliğine ilişkin haberlere ve YPG'ye verdikleri mali desteğe değinen gazete, Türkiye'nin bu ani askeri hareketliliğini Suudilerle Emirliklerin YPG ile ilişkisiyle ilişkilendirdi ve Türkiye'nin YPG'yi terörist örgüt olarak nitelediğine dikkat çekti.

Türkiye'nin askeri hareketliliğinin bazı Avrupa ülkelerinin Amerika'nın çağrısıyla Suriye'nin kuzeyine asker gönderme tutumuyla eş zamanlı geliştiğine de dikkat çeken gazete, bu güçlerin Suriye'den çekileceğini açıklayan Amerika'nın yerini alacağını ifade etti.

Kudsu'l Arabi'ye açıklamada bulunan Türk kaynakları, üst düzey bir Suudi heyetinin Emirliklerin yetkilileriyle birlikte Suriye Demokratik Güçleri, YPG ve PKK komutanlarıyla Ayn el-Arab bölgesinde toplantılar yaptığını ve onlara mali desteği arttırma sözü verdiğini öne sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gazetenin isimlerini açıklamadığı Türk kaynaklara göre Türkiye de Özgür Suriye Ordusu ve Suriye Ulusal Ordusu'na bağlı grupların liderlerini Ankara'da topladı. Bununla eş zamanlı olarak bu grupların el-Bab ve Cerablus gibi bölgelerdeki hazırlık düzeyleri yükseltildi, aşiret liderleriyle toplantılar yapıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

NE OLDU ÜMMET SEVDALILARI?

100 Yıl önce dedelerimizi Masonlara, İngilizlere satıp Mekke ve Medineyi savunan dedelerimizi arkasından vurup, midesinde altın var diye dedelerimizin karnını parçalayan Çöl bedevileriyle 21. yüzyılda kardeş olup birlik kurabileceğimizi mi zannediyordunuz? Osmanlı, yıkılmadan önce bu politikayı denemedi mi zannediyorsunuz? Ulan Osmanlı Hicaz bölgesinden vergi ve asker bile almıyordu! Buna rağmen ihanet etti bunlar. Baktılar Ümmetçilik yürümedi sonra Türkçülük akımı başladı. Ve bir tek Türkler ihanet etmedi bu ülkeye. Bu devleti Kuvayi Milliyeyi kuran Türkçüler kurtardı. Bu devletin temeli budur. Hala neyi anlamıyorsunuz?

poıu

abdnin bu bölgede ve afganistanda bulunmasının sebebi tarihte kurmuş olduğumuz bağdat askeri güvenlik paktı ve sadabat askeri güvenlik paktı tekrar canlanmasın kurulmasın diye bugün abd 20 yıldır afganistan ve oradoğuya çökmüştür bununla birlikte ortadoğuya ve batı asyaya sahip olarak dünyanın her yerine bela olmak istiyor nükleer gücüyle keşke ama keşke tarihteki gibi tekrar sadabat ve bağdat askeri güvenli paktını daima canlı nato gibi tutabilseydik işgalci emperyalistler komşu ülkelerimize kendi aadamlarını yerleştirmeden önce bunu tarihte akıllı siyasetçiler yapsaydı bugün herşey farklıydı örnek keşke tarihte iran ırak suriye afganistan pakista hindistan bu ülkelerle birleşip askeri güç ittifakı oluştursaydık yani natoya ihtiyacımız veya natonun yanısıra ikinci bir güvenlik askeri ittifak d-8in yerine kursaydık ne güzel olurdu örnek mesela ortak bir uzay fabrikası bu ülkelerle kurabilirdik yada ortak bir bu ülkelerle dünyanın en büyük istihbarat merkezini bu ülkelerle kurabilirdik yada bir ortak en azından komşu ülkelerle bir ortak dünyanın en büyük savunma sanayi kuruluşu kurabilirdik ama herşey geçti çünkü işgalci emperyalistler çoktan ahtapot gibi bölgeye musallat oldular o da yetmedi bizi ve bölgemizi kullanarak israilin büyümesinin önünü açıyorlar oda yetmedi dünyanın her bölgesine buradan bela olarak işgalci sömürücü darbeci oluyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23