• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katil İsrail'in ailesine refakat izni vermediği Filistinli küçük kız, kansere yenik düştü

Yeniakit Publisher
2019-05-19 17:01:00 -
Katil İsrail'in ailesine refakat izni vermediği Filistinli küçük kız, kansere yenik düştü

Ailesinden uzakta tek başına Kudüs'te bir hastanede kanser tedavisi gören Filistinli 5 yaşındaki küçük kız hayatını kaybetti.

Beyin kanseri olan 5 yaşındaki Filistinli Ayşe El Lulu, Kudüs'te tek başına kanser tedavisi gördükten sonra sevk edildiği Gazze'deki hastanede hayata gözlerini yumdu. İsrail'in ailesine refakatçi izni vermediği için tek başına hastanede yaşam mücadelesi veren ve bu mücadeleyi kaybeden talihsiz çocuğun dramı yürekleri burktu.

Katil İsrail refakate izin vermedi

Tedavi için Kudüs'e gönderilen ancak katil İsrail'in ailesine refakatçi izni vermediği 5 yaşındaki Filistinli Ayşe El Lulu, Cuma günü hayatını kaybetti. Beyin kanseri olan Ayşe'nin ailesinin tüm çırpınışlarına rağmen İsrail güçleri anne dahil hiçbir aile üyesine refakatçi izni vermemiş ve Ayşe'yi ameliyat olması için bir hemşire eşliğinde tek başına ambulansla Kudüs'e göndermişti.

Ailesinden uzakta tek başınaydı

Ailesinden uzakta tek başına ağır bir beyin ameliyatı geçiren küçük Ayşe, ameliyattan sonra durumunun kritik olması nedeniyle Gazze'deki bir hastaneye sevk edilmişti. Ailenin verdiği bilgiye göre küçük kız birkaç gün sonra Gazze'deki hastanede hayatını kaybetti.

"Hastalıkla tek başına mücadele etti"

Filistin Sağlık Bakanı Mai Alkaila, yaşanan trajediye ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Alkaila, yaşananların İsrail zulmünün ve Filistinlilerin çektiği acının bir yansıması olduğunu söyledi. Alkaila, "Ayşe hastalıkla tek başına mücadele etmek zorunda kaldı. Küçük bir çocuk, tedavi süresince sevgi ve psikolojik destek sağlaması için annesi, babası veya erkek kardeşi yanında olmadan İsrail kontrol noktalarında nasıl tek başına yolculuk edebilir?" diyerek İsrail zulmüne tepki gösterdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23