• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Pratik kurabiye tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-11 11:06:00 -
Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Pratik kurabiye tarifi ve malzemeleri

Kurabiye atıştırmalık olarak sıklıkla tükettiğimiz, yemekten bıkmadığımız bir lezzet. Kurabiyenin en güzel örneklerinden biri, Edirne yöresine ait eşşiz bir lezzet olan Kavala kurabiyesi. Peki, Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Kavala kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Evinize mis kokular yayan, kolayca hazırlayabileceğiniz kavala kurabiyesi tarifini ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz...

Kurabiye atıştırmalık olarak sıklıkla tükettiğimiz, yemekten bıkmadığımız bir lezzet. Kurabiyenin en güzel örneklerinden biri, Edirne yöresine ait eşşiz bir lezzet olan Kavala kurabiyesi. Peki, Kavala kurabiyesi nasıl yapılır? Kavala kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Evinize mis kokular yayan, kolayca hazırlayabileceğiniz kavala kurabiyesi tarifini ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz...  

Malzemeler

175 gr tereyağı (oda ısısında olacak)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2 su bardağı un

1 su bardağı badem

1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için:

1 çay bardağı pudra şekeri

Kavala kurabiyesi nasıl yapılır?

Bademleri robot veya bıçak yardımıyla ufak parçalara bölün. 1 su bardağı un ve kıyılmış bademleri geniş bir tavaya alın. Tahta kaşık yardımıyla karışımı orta ateşte rengi hafif bir renk alana kadar kavurun.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri, kalan 1 su bardağı unu geniş bir karıştırma kabına alın. Kavurduğumuz un, badem karışımını kaba ekleyin.

Kurabiye hamurunu toparlanana kadar parmak uçlarınızla güzelce yoğurun.

Bir merdane yardımıyla hamuru açın ve ay şeklindeki kurabiye kalıplarıyla şekil verin.

Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıtla kaplı tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirilir.

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğumaları için ızgara telinin üzerinde bekletiyoruz.

Kurabiyeler soğuttuktan sonra geniş bir tabağa alın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun…

Püf noktası

Kurabiyelerin fırından çıktıktan sonra tel üzerinde soğutulması en büyük püf noktasıdır.

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Bademleri küçük parçalar haline getirmek kurabiyelerin şekil almasını kolaylaştıracaktır.

Pişirme önerisi

Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika fırının orta katında pişirebilirsiniz. Fırın tiplerine göre pişirme süresi ve derecesi değişiklik gösterebilir. Kurabiyeleri, hafif bir renk aldıklarında fırından çıkartabilirsiniz.

Şanlıurfa yöresine ait bu lezzet adını Şanlıurfa'nın bir köyünden alıyor. Külünce kelimesi işlenmemiş altın anlamına geliyor. Oldukça doyurucu olan tatlı tuzlu külünçe kurabiyesi özel günlerin vazgeçilmezleri arasında. Hazırlanması oldukça pratik olan külünce kurabiyesi damağınızda farklı bir tat bırakacak…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23