• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaz eti nasıl yenir?

Yeniakit Publisher
2019-12-02 17:48:00 -
Kaz eti nasıl yenir?

Kaz eti, başta Kars olmak üzere birçok yöremizde özel günlerde sofraların baş köşesinde yer alan bir lezzet. Peki ihtişamıyla tabakları süsleyen, tadına bakan herkesi büyüleyen kaz eti nasıl pişirilir? Kaz eti nasıl yenir? Kaz pişirme detayları ve püf noktaları...

Kaz eti, başta Kars olmak üzere birçok yöremizde özel günlerde sofraların baş köşesinde yer alan bir lezzet. Peki ihtişamıyla tabakları süsleyen, tadına bakan herkesi büyüleyen kaz eti nasıl pişirilir? Kaz eti nasıl yenir? Kaz pişirme detayları ve püf noktaları...

Adına Kars'ta Film Festivali düzenlenen kaz, yöre insanın soğuk kış aylarında en önemli besin kaynaklarından biridir. Halbuki kaz yemekleri gelişmiş ülkelerde lüks sayılıyor. Kar yağışının ardında lezzetlenen kazlar kesilip yenilmeye başlanıyor. Son günlerde kaz eti adeta altın değerindedir.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaz eti pişirme haşlama ve fırında kızartma şeklinde yapılabilir. Tencerede kaz haşlama için satın alınan ya da kesilen kaz iyice yıkanarak kanat ve but bölgelerinden kesilir. Kesilen kazın iç ve dış kesimleri kalın tuz ile tuzlanarak 2 gün boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Bu işlem kaz etinin lezzetlenmesini sağlar. Bekleyen kaz tuzlarından arındırmak için yıkanır ve büyük bir tencereye alınarak, üstleri kaplanana kadar su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.

 Tenceredeki kaz çıkartılarak parçalara ayrılır. Kalan kaz suyu ile çorba ya da pilav yapılarak parçalanan kaz etleri ile birlikte servis edilebilir. Fırında kaz için de kesilen kazın tuzlanarak buzdolabında ya da havadar bir yerde 2 gün dinlendirilmesi gerekir. 2 günün sonunda kaz eti peçeteyle silinerek tuzlarından arındırılır. Oda sıcaklığında birkaç saat bekletilir. Fırın 160 dereceye ısıtılır ve kaz iğne ya da sivri bir uca sahip bıçak ile birkaç yerinden delinir. Delme işleminde sadece kazın derisinin delinmesi gerekir. 

Bu yöntemlerin dışında dilediğiniz gibi çorba, ana yemek ve aperatif olarak kaz etini deneyebilirsiniz. Oldukça güzel bir lezzete sahip olan kaz etinin her yemeği size lezzet verecektir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23