• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaza namazı varken teravih namazı kılınır mı?

Yeniakit Publisher
2020-03-23 13:47:00 -
Kaza namazı varken teravih namazı kılınır mı?

Ramazan ayına has bir ibadet türü olan teravih namazı ile ilgili pek çok konu merak ediliyor. Kaza namazı varken teravih namazı kılınır mı? sorusu da oldukça araştırılan konuların başında geliyor. İşte cevabı...

Manevi iklimin her yanımızı kuşatacağı Ramazan ayına sayılı günler kala Müslümanlar birçok konuda araştırmalarını sürdürüyor. Kaza namazı olan birinin teravih namazı kılıp kılamayacağı da oldukça merak ediliyor. Peki, kaza namazı varken teravih kılınır mı?

KAZA NAMAZI DURURKEN TERAVİH KILINIR MI?

Kazâ namazı borcu olan, Ramazan gecelerinde ayrıca teravih namazı kılmayıp, evinde kazâ namazı kılmaya ağırlık verebilir. Bu durumda aynı zamanda teravih namazı da kılmış olur. Yani kazâ namazı kılmakla teravih namazının da sevabını almış olur.
Fakat eğer evde kalıp kazâ namazı da kılmayacaksa, câmîye gidip cemaate uyarak teravih namazına katılması daha efdaldır. Çünkü böylece hiç olmazsa namazdan uzaklaşmamış olur.

Kazâ namazı yükümlüsü olmamız, Ramazan gecelerinin sünnet-i müekkedesi olan teravih namazını cemaate uyarak kılmamıza engel değildir. Fakat, cemaatle kıldığımız namazda niyetimiz, imamın niyetine uygun olmalıdır. İmam sünnet-i müekkede olan teravih namazını kılmaya niyet ettiğinde, biz imamın arkasında bizim için farz olan kazâ namazını kılmaya niyet edersek, imama uymuş olmayız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23