• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kelle paça çorbası nasıl yapılır? Kelle paça çorbasında hangi vitaminler var?

Yeniakit Publisher
2020-03-12 13:09:00 -
Kelle paça çorbası nasıl yapılır? Kelle paça çorbasında hangi vitaminler var?

Şifa kaynağı olarak da anılan kelle paçanın faydalarını yapım aşamasını detaylı bir şekilde sizler için derledik. Corona virüsü nedeniyle doğal beslenme tekrar popüler oldu. Özellikle kelle paça ve şalgam suyu söz konusu virüs sonrasında sıklıkla araştırılıyor. Bağışıklık sistemine büyük etki sağlayan, gelişim çağındaki çocukların, hamile ve doğum yapan annelerin direncini yerine getiren, kolajen kaynağı kelle paçanın detayları haberimizde saklı! İşte kelle paça nasıl yapılır? Kelle paça çorbasında hangi vitaminler var? Kelle paça tarifi, malzemeleri, faydaları ve merak edilen detayları...

Şifa kaynağı olarak da anılan kelle paçanın faydalarını yapım aşamasını detaylı bir şekilde sizler için derledik. Corona virüsü nedeniyle doğal beslenme tekrar popüler oldu. Özellikle kelle paça ve şalgam suyu söz konusu virüs sonrasında sıklıkla araştırılıyor. Bağışıklık sistemine büyük etki sağlayan, gelişim çağıdaki çocukların, hamile ve doğum yapan annelerin direncini yerine getiren, kolajen kaynağı kelle paçanın detayları haberimizde saklı! İşte kelle paça nasıl yapılır? Kelle paça çorbasında hangi vitaminler var? Kelle paça tarifi, malzemeleri, faydaları ve merak edilen detayları...

Kelle paça Farsçadan Kalepaça isminden gelmiştir. Küçük ve büyükbaş hayvanların kesilmiş kelle (kale; کله) ve ayak (paça, پاچه) bölümlerinden yapılan yemeğin adıdır. Hem kafa bölümü (özellikle yanak) hem de ayak bölümü (kıkırdak) bol miktarda kollajen içermektedir.

Kelle paça çorbasının yararları nelerdir?

Kolesterol ve kalori bakımından oldukça yüksek bir besindir. Yağ oranı da yüksek besin değeri olan paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi tavsiye edilir. Kollajen içerdiği için oldukça faydalı ve dinç tutma özelliğine sahiptir. Kollajen maddesi ise yalnızca kemik suyunda, paçada ve tavuğun suyunda bulunan bir maddedir. Bu sebeple kanser hastaları için paça tedavi edici bir besindir.

Onarımda büyük bir payı olan paça çorbasını genelde kırık durumlarında ya da hastalıklarda içilmesi tavsiye edilir. Kilo almak isteyen kişiler için oldukça besleyici bir kaynaktır. İçerisinde ki yüksek kalori ve besin değerleri sayesinde sağlıklı bir şekilde vücudun ihtiyacı olan besinleri de alarak kilo alımı gerçekleştirir. 

Soğuk algınlığına karşı faydalı bir çorbadır. Kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan atar. Kelle paça çorbası omega-3 bakımında da zengin bir besin olduğu için gelişim çağındaki çocukların ve hamile annelerin bolca tüketmesi gerekir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kelle paça çorbası nasıl yapılır?

kelle paça çorbası nasıl yapılır

Malzemeler

  • 1 adet kelle (dana, koyun veya dana)
  • 4 adet ayak (dana, koyun veya dana)
  • 1 adet işkembe
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Servis İçin:

  • 3 dişsarımsak
  • 4 yemek kaşığısirke
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber

Yapılışı

Öncelikle kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin. Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın. Kelleyi tencereden alın ve etlerini didikleyip, didiklediğinizi etleri bir kenara alın. Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba alın.

Ayrı bir yerde işkembeyi güzelce yıkayıp, temizleyin. Ardından ayakları da güzelce temizleyin ve gerekirse tütsüleyin. İşkembeyi ve paçaları düdüklü tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakın. İşlemin sonunda işkembeyi küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Ayakları da güzelce didikleyip, didiklediğiniz etleri bir kenara alın. İşkembe ve ayakları pişirdiğiniz suyu da süzerek bir kenara ayırın.

Bir tencereye yağı ve unu alın. unun kokusu çıkarana kadar kavurmaya başlayın ve unun kokusu çıkana dek unu kavurun. Sonra süzmüş olduğunuz kellenin suyunu ve işkembenin suyunu içerisine ekleyin. İyice çırpın ve unun erimesini sağlayın, aynı zamanda unun topaklaşmamasına özen gösterin.

Ardından didiklediğiniz kelleleri, küçük küçük doğradığınız işkembeyi ve didiklediğiniz ayak etlerini ekleyin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin ve ayrı bir tavada kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbaya ilave edin.

Dilerseniz sarımsak ve sirke ile servis yapabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23