• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıbrıs gazileri ve Kıbrıslı STK’lardan Akıncı’ya tepki: Soydaşlarımız için kanımızı akıttık

Yeniakit Publisher
2019-10-15 10:46:00 - 2019-10-15 10:47:11
Kıbrıs gazileri ve Kıbrıslı STK’lardan Akıncı’ya tepki: Soydaşlarımız için kanımızı akıttık

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Barış Harekatı'nı ve Barış Pınarı Harekatı'nı hedef alan sözlerine tepki gösteren Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş, Akit'e yaptığı açıklamada, “Biz oraya kanı akıtılan kardeşlerimiz için kanımızı akıtmaya gittik. Biz onlar için gazi olduk, kendisine hakkımı helal etmiyorum”

 Hasan Türkmen  Ankara 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs Barış Harekatı ile Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin sözleri, Kıbrıs gazilerini üzerken, KKTC’li STK’lardan da tepki geldi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda gazi olan Mehmet Erdoğmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın skandal sözlerine Akit aracılığıyla tepki gösterdi. Erdoğmuş, “Zulüm gören soydaşlarımızı kurtarmak ve Kıbrıs’ta barışı sağlamak için gittik. Biz oraya kanı akıtılan kardeşlerimiz için gittik. Onlar için kanımızı akıtmaya gittik. Ama 45 yıl sonra bizim işgalciymiş gibi telaffuz edilmemiz hak değil. Biz onlar için gazi olduk, çok şehit verdik. Bu açıklamalarından dolayı kendisine hakkımı helal etmiyorum. Biliyoruz ki Kıbrıslı soydaşlarımız Akıncı ile aynı şekilde düşünmüyor” diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dile getirdiği hususların, Kıbrıs Türk halkının görüşlerini yansıtmadığını belirten Kıbrıs Din Görevlileri Sendikası (Din Gör-Sen) Genel Başkanı Süleyman Çakır, “Akıncı’nın bu yaklaşımı her şeyden önce Kıbrıs Türkü’nün verdiği şehitlerin hatırasına saygısızlıktır. Akıncı’nın basına yansıyan açıklamasında yapılan kıyaslamayı reddediyoruz. Terörist yuvalarının yok edilmesiyle sadece Türkiye değil, Kıbrıs, Ortadoğu ve Avrupa da daha güvenli hale gelecektir. O yüzden Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dile getirdiği hususlar, Kıbrıs halkının görüşlerini yansıtmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ovalı

Akıncı hakkı bilseydi, şehitlerin gazilerin hakkını inkar etmez ve yemezdi. O hain haktan hukuktan ne anlar? Rum olmasaydi kızını ruma vermezdi.Ovalı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23