• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının perde arkası

Yeniakit Publisher
2019-04-24 12:21:00 -
Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının perde arkası

Gazetemiz okurlarından Ali Lale, "Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının perde arkası" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Ali Lale

Şehit düşen askerlerimize Rabbimden rahmet, kederli ailelerine sabırlar, Silahlı Kuvvetlerimize ve ülkemize baş sağlığı diliyorum.

Toplumun ve siyasilerin seçim gerginliği içinde olduğu bir anda PKK tarafından saldırıya uğrayarak şehit ve yaralı düşen askerlerimize tekrar Rabbimden rahmet diliyorum. Onların cenazesi esnasında Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Ancak herkes tarafından bilinmektedir ki bu seçim nedeniyle gergin hale gelen ortamın havası geçmemiştir. Seçim uğruna yapılan bir tercihtir. Ancak siyasi parti liderleri ülkenin bekasını, milletin huzurunu her şeyin üstünde tutmak zorundadır. Her şeyden önce bu seçimin ardından Başkanımızın dediği gibi ”kızgın demiri soğutma zamanıdır.“ Bu zamanlaması ayarlanmış milletimiz için siyasi liderler için söylenen çok güzel bir mesajdır. Çünkü toplumun o siyasi havayı üzerinde atması lazım bu tür mesajlar kızgın demir üzerine dökülen soğuk su etkisi yapar.

PKK terörü tarafından askerlerimize yapılan saldırı öyle gelişi güzel yapılan bir saldırı değildir. Bu saldırıyla, toplumun seçim nedeniyle gergin olduğu bir zaman diliminde gerginliğin hat safhaya çıkarılması amaçlanmıştır. Cenaze merasiminde duygunun ve üzüntünün zirve yaptığı bir anda; Kemal Kılıçdaroğlu’nun oraya gitmesi ve saldırıya uğraması planın bir parçasıdır. Çünkü orada yapılacak bilinçli ufak bir kıvılcımla tüm ülke sathına yayılmasını hedefleyerek olayı gerçekleştirmişlerdir. Çünkü onlar plan yaptıkları zaman aklın devre dışı kalacağı önemli bir zaman ayarlaması yapmışlardır.

Kemal Kılıçdaroğlu iyi niyetle gitmiş olabilir. Bu senaryoyu kurgulayanlar öyle masumane bir şekilde yapmamışlardır. Burada da Gezi Parkı gibi büyük bir olayın çıkmasını kurgulamışlardır. Olayın onların lehine göre gelişmemesini sağlayan; Başta Savunma Bakanımız halkı teskin edecek, kısa konuşma yapması, Emniyet ve Jandarma kuvvetlerimizin de olaya yerinde ve zamanında müdahale etmesiyle olay amacına ulaşmadan önlendi. Millete ve memlekete geçmiş olsun.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çok yakın tarihimize baktığımızdan üst akıl ve müttefikler, sıcak savaşta Türkiye ile karşı karşıya gelmemek için her türlü fırıldaklar çevirmişlerdir. Taşeronları kullanmışlar, mülteci akınlarıyla Türkiye’yi ekonomik olarak zayıflatmayı denediler, bununla kalmadılar dolarla saldırıya geçtiler, onu da başaramadılar, seçimde bir şeyler yapmak istediler orada da hedefine ulaşamadılar. Seçim esnasında Türkiye’de liderler seviyesinde yapılan söylemler ister istemez tabanı da germiştir. Bu gerginliği gidermek ve dış güçlerin bu ortamdan nemalanmamaları için Sn. Başkanımızın verdiği “Kızgın demiri soğutma zamanıdır, seçimler geride kaldı. İşimize bakalım” mesajıyla seçim nedeniyle meydana gelen gerginliği gidermek ve herkesin gelecek için yeni bir sayfa açmasını istemiştir.

İşte dış güçler, Türkiye’de bu seçim gerginliğini fırsat bilerek, askerlerimize saldırı düzenlediler. Ardından da şehitlerimizin cenazeleri yerdeyken Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırdılar. Bu da planın bir parçasıydı.

Gerginliğin ve üzüntünün tavan yaptığı, en ufak bir kıvılcımla rahatlıkla büyüyeceği, tabana yayılacağı, inancıyla bunu gerçekleştirdiler. O anda Kemal Kılıçdaroğlu’na birileri tarafından, Allah korusun daha ağır bir darbe vurulabilirdi. Bu durum ülkede büyük bir kaosun çıkmasına kapı aralayacaktı. Bugün Kılıçdaroğlu’na yapılmış saldırı yarın başkasına da yapılabilir. Bu nedenle liderler sıradan vatandaş gibi bir davranış içine girmemeli, geçmişi unutup geleceğe umutla bakmalı, her zaman tabanına sevgi, saygı ve hoşgörü mesajları vermeli, kızgın demiri soğutmalıdırlar.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi seçim ittifakları geride kaldı. Bekamız için Türkiye ittifakından birlik ve beraberliğe giden yoldan Türkiye için yürüyelim anlayışı her lider tarafından benimsenmeli, düşmanlara fırsat verilmemeli, düşmana fırsat verenler de bu milletin gönlünde yer edinemezler.

Su uyur düşman uyumaz.” Atasözümüz gereğince buna dikkat etmeliyiz. Hırsıza fırsat veren hırsız kadar olmasa da o da suçludur. Onun için bu gergin ortamda herkes dikkatli olmalıdır. Ben bildiğimi okurum demek er kişinin işi değildir. Toplumun ve ülkenin menfaatini her şeyden üstün tutmadıkça millet olarak iflah olmayız.

Rabbim tüm insanlarımıza akli selim nasip etsin, milletimizin başı sağ olsun herkese geçmiş olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23