• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu'ndan saldırı sonrası ilk açıklama: Bir milim geri adım atmayacağım!

Yeniakit Publisher
2019-04-21 19:35:00 - 2019-04-21 23:02:49

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ittifaka girdiği için şehit cenazesinde galeyana gelen halk tarafından saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkezin önünde saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bir milim geri adım atmayacağım.'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşadığı fiili saldırıya ilişkin olarak CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir. 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ayrıca hiç kimse unutmasın hiç kimse. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Parti'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın, Kuvayi Milliyecilerin partisi Cumhuriyet Partisi genel başkanıyım. 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım, aynı saldırının benzerini bugün yaşadım.

'Bir milim geri adım atmayacağım'

Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Şehitler ölmez, vatan bölünmez, bu bizim şiarımızdır. Çanakkale'de şehitlerimiz var bizim. Dumlupınar'da, Sakarya'da, Afrin'de var şehitlerimiz bizim. Biz şehitler arasında hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Başımız üstünde yeri vardır, 82 milyonun gururudur. Biz böyle bilir, böyle davranırız. Biz bu ülkeyi nasıl kurduk, bu ülkeyi nasıl inşa ettik. Bu ülkenin temellerinde, harcında onbinlerce, yüzbinlerce şehidimizin acısı, kanı, gözyaşı vardır. Siz hangi yüzle bir şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz, dönüp hep beraber sormak zorundayız.

'Namaz kıldırmadılar'

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ailesi üzüldü. Bunların şehide, namaza, inanca saygısı yoktur. Bunlar müslüman da değildir. Namaz kıldırmadılar. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz. Ben Mehmetçik babasıyım. Şehitler ölmez vatan bölünmez, bu bizim şiarımızdır. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afrin’de var şehidimiz. Biz şehitler arasında ayrım yapmadık. Şehit 82 milyonun onurudur. Bu ülkenin harcında yüzbinlerce şehidin kanı vardır. Siz hangi yüzle şehit cenazesini kıldır mıyorsunuz? Beni üzen durum şudur. Saldırıya uğradım diye üzülmedim. Hakkı hukuku, adaleti savunanlar tarihin her döneminde saldırıya uğramışlardır. Feriştahları da gelse savunacağız. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Cenaze namazı doğru dürüst kılınmadı. Anne, baba acılıdır. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır. Ne yaparlasa yapsınlar bizi yıldıramazlar. Benim için darağaçları kurdular, her türlü tehdit de bulundular. Bir canım var; bu ülkenin bekası, huzuru, kalkınması için, çocukların mutlu olması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Bu ülkeyi büyütmek zorundayız. Ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23