Kadın - Aile

Kolay Etimek Tatlısı | Muhallebili basit etimek tatlısı malzemeleri ve ölçüsü

Kolay etimek tatlısı tarifini sizler için derledik. Tam ölçüsünde, tam kıvamında ve birebir ölçülerle, muhallebili etimek tatlısı tarifini yapmak için hiçbir engel yok! Peki ama etimek tatlısı nasıl yapılır? Basit etimek tatlısı malzemeleri nelerdir? Etimek tatlısı sosu nasıl yapılır? Kolay muhallebili etimek tatlısı tarifi ve etimet tatlısı malzemeleri...

Kolay Etimek Tatlısı | Muhallebili basit etimek tatlısı malzemeleri ve ölçüsü
-

Etimek tatlısı oldukça basit bir tarif. Mutfakla arası olmayan kişilerin bile, reçeteyi uygulayarak yapacağı bu tarifin ölçüleri tam tutuyor. Etimek tatlısı en basit tatlılar arasında yer alıyor. Dilediğiniz sos ve biraz muhallebiyle, usta aşçılara taşa çıkaracak tatlılar yapmanız mümkün. İşte kolay etimek tarifi...

Malzemeler

  • 1 paket etimek (16 adet)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Kremşanti veya çikolata sos

Etimek şerbeti için öncelikle tencereye su ve şekeri ilave edip, kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip altını kapatın. Ilıması için kenara alın.

Muhallebisi için; tencereye sütü, nişastayı, pirinç ununu, şekeri ve unu alın. Ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak ilk sıcağını atın.

Etimekleri borcama tek sıra şeklinde dizin. Üzerine şerbeti gezdirin ve 10 dakika kadar bekletin.

İlk sıcağı çıkan muhallebiyi de etimeklerin üzerine dkün ve bir spatula yardımıyla düzeltin.

Son olarak dolapta yarım saat bekletin ve üzerine kremşantisini sürün. Bir sürede bu şekilde dolapta bekletip servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.