Kolay poğaça tarifi ve malzemeleri | Pofuduk poğaça nasıl yapılır?
Kahvaltı ve misafir sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan yumuşacık poğaçaların tarifi vatandaşlarca araştırılıyor. Günün her öğününde tüketilebilen poğaçalar, mayalı hamuru ile yumuşak bir yapıya sahip olup her yaş grubunun rahatça tüketebileceği besinler arasında yer almaktadır. Peki, poğaça nasıl yapılır? Pofuduk poğaça nasıl yapılır? Kolay poğaça yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kolay poğaça tarifi ve malzemeleri...
Kahvaltı ve misafir sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan yumuşacık poğaçaların tarifi vatandaşlarca araştırılıyor. Günün her öğününde tüketilebilen poğaçalar, mayalı hamuru ile yumuşak bir yapıya sahip olup her yaş grubunun rahatça tüketebileceği besinler arasında yer almaktadır. Peki, poğaça nasıl yapılır? Pofuduk poğaça nasıl yapılır? Kolay poğaça yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kolay poğaça tarifi ve malzemeleri...
Poğaça kaç kalori?
Orta boy bir adet poğaça ortalama 354 kaloridir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Malzemeler
Hamuru için
4,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam, çörekotu, mavi haşhaş (isteğe göre)
Pofuduk poğaça nasıl yapılır?
Öncelikle bir kaba ılık su, maya ve şekeri alın. Karışımı sıcak bir ortamda maya aktifleşene kadar bekletin.
Ayrı bir kaba sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ardından aktifleşmiş mayayı ekleyin.
Sıvı karışımı iyice karıştırın, ardından elekten geçirdiğiniz unu yavaşça karışıma ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
Ardından hamuru nemli bir bezle örtün ve çalışan fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
Kabarmış hamuru nazikçe biraz daha yoğurun.
Poğaçalarınıza istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörekotu ile süsleyin.
Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 30-35 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Poğaça tarifi püf noktaları
Kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Sıvı malzemelerin ılık olması daha yumuşak bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır.
Hamuru en az yarım saat sıcak bir ortamda dinlendirin. Mayalanan hamur daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişirme önerisi
Poğaçalar önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilmelidir. Fırına göre pişme süreleri farklılık gösterebilmektedir. Poğaçanızın altı ve üstü kızarınca fırından alabilirsiniz.