• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konya bayram namazı saati | Konya kurban bayramı namazı saat kaçta?

Yeniakit Publisher
2020-07-28 17:19:00 -
Konya bayram namazı saati | Konya kurban bayramı namazı saat kaçta?

Bayram namazı saat kaçta 31 Temmuz? | 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde kurban bayramı idrak edilecek. Ramazan bayramında pandemi sebebiyle bayram namazı kılamayan milyonlar kurban bayramında camilere, mescitlere akın etmek istiyor. Konya’da yaşayan vatandaşlar bayram namazı saatini araştırmaya başladı. Pek çok kişi “Bayram namazı saati” , “Bayram namazı saat kaçta” , “Konya kurban bayramı namazı saati” , “Konya bayram namazı saati 2020” konularını araştırıyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle ramazan bayramında, bayram namazı kılınmadı. Kurban bayramında ise camilerde salgın kurallarına uygun namaz kılınacak. Konya’da yaşayan vatandaşlar 31 Temmuz Cua günü bayram namazının kaçta kılınacağını araştırıyor.

Konya bayram namazı saati | Konya kurban bayramı namazı saat kaçta?

Pek çok vatandaş Konya’da bayram namazının saat kaçta kılınacağını araştırıyor. Konya’da kurban bayramı namazı 06:24’te kılınacak.

İLLERE GÖRE BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kurban kestikten sonra namaz kılmak gerekir mi?

Esas olarak kurban namazı diye bir namaz yoktur. Bu namazın dinî bir gereklilik olduğu inancı veya kanaati yanlıştır. Ancak kişi nafile namaz kılınması mekruh olmayan bir vakitte, sebepli veya sebepsiz dilediği kadar nafile namaz kılabilir. Kurban kesen kişi de böyle bir ibadeti yapma imkânına kavuştuğu için Allah’ın verdiği nimete şükür olarak iki rekât nafile namaz kılabilir.

Kimler kurban kesmekle yükümlüdür?

Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23