• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korgeneral Karakuş açıkladı! Kara harekâtı ne zaman başlayacak?

Yeniakit Publisher
2019-10-09 19:22:00 -
Korgeneral Karakuş açıkladı! Kara harekâtı ne zaman başlayacak?

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, "Tüm operasyonlarımızda olduğu gibi yine ilk olarak hava harekatı ile başladık. Hava Kuvvetleri belirlenen hedefleri vurduktan sonra kara harekatı başlayacak ancak bunun zamanını şimdiden tahmin edemeyiz" dedi.

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

"Tüm operasyonlarda olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı'nda da önce Hava Kuvvetleri vuracak ardından Kara Kuvvetleri devreye girecek." diyen Karakuş, "Bu her operasyonda böyledir. Hava Kuvvetleri bölgeyi temizleyebileceği kadar temizler ve sonrasında Kara Kuvvetleri devreye girer." ifadelerini kullandı.

"Hava harekatında vurulacak hedeflerin istihbarat bilgileri doğrultusunda Harekat Merkezi tarafından belirlendiğini belirten Karakuş, şunları söyledi:

"İki hafta önce bölgede keşif uçuşu yapan F-16'larımız hava operasyonunda vurulacak hedefleri belirledi. Hangi hedef önce vurulacaksa hava kuvvetleri o hedefleri vuracak. Devamında görev kara kuvvetlerinde olacak."

'Sivillerin olduğu bölgeyi asla havadan vurmayacağız'

"Hava Kuvvetlerinin sivillerin olduğu bölgeyi vurması söz konusu olamaz. Çözüm sürecinden sonraki operasyonlarımızı hatırlayacak olursak Sur'da, Cizre'de ve diğer bölgelerde 723 Şehit verdik. Sebep bölgede sivillerin olmasından dolayı hava harekatının düzenlememesiydi."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Türkiye yapacağı hava harekatından sonra bölgeyi çembere alacak. Sivillerin olduğu bölge şanlı tarihimizin tamamında olduğu gibi yine Kara Kuvvetleri ile vurulacak. Çemberde kalan teröristlerde bir süre sonra teslim olmaya mecbur kalacaklar. Kara harekatının zamanlaması konusunda şu anda bilgi vermek mümkün değil. Hava harekatının ne zaman tamamlanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mllet

Güneş doğar dağlarda gölgeler bu renk Gümüş sularda yanar altın bir çelenk Her yaram bir çiçek gibi kanımla suladım bu yeri. Sıra aslan özel kuvvetlerde Hayde gazanız mubarek hızır yoldaşınız olsun

Nuran Karadeniz

Daima yanınızdayiz destekliyoruz, şanlı ve şerefli askerlerimize dualarımızı gönderiyoruz Rabbim zaferler ihsan eylesin inşallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23