• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nedir? Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nasıl indirilir?

Yeniakit Publisher
2020-04-09 18:00:00 -
Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nedir? Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nasıl indirilir?

Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nedir? Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nasıl indirilir? soruları merak ediliyor. Koronavirüs salgınının azaltılması ve hastaların izolasyonu için Pandemi İzolasyon Takip Projesi hayata geçirildi. Hastaların takibi ve gerektiğinde uyarılabilmesi için Pandemi İzolasyon Takip Projesi'ni başlatıldı. Uygulamanın nasıl kullanılacağını merak edenler Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nedir? Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nasıl indirilir? sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nedir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da Pandemi İzolasyon Takip Projesi'nin (İTP) ayrıntılarını paylaştı.

Buna göre izolasyona riayet etmeyenler uyarılacak, evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ederse telefonlarına uyarı mesajı gelecek. Ayrıca otomatik çağrı teknolojisi aracılığıyla bu kişilerle anında iletişime geçilecek ve kendilerinden izolasyon altında bulunmaları gereken yere dönmeleri istenecek.

Uyarıya riayet etmeyen ve ihlale devam edenlerin durumu ilgili emniyet birimleriyle paylaşılacak, gerekli idari önlem ve yaptırım uygulanması sağlanacak. İTP uygulamasıyla karantina altındaki kişilerin ve bölgelerin hareketliliği gözlemlenebilecek, salgının yayılmasını önleyici analizler yapılabilecek.

Proje kapsamında elde edilen veriler, salgınla mücadele dışında hiçbir amaçla kullanılmayacak ve salgın riski sona erdiği tarihte imha edilecek. Verilerin başka bir amaçla kullanılamaması devlet güvencesinde olacak ve sistemin güvenliği sıkı bir şekilde kontrol edilecek. Yol kontrolü yapan emniyet ekipleri, kişinin bilgilerini sorgulayarak, izolasyon ihlali yapıp yapmadığını öğrenebilecek.

Kişisel verilerin korunmasına aykırı değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında ayrıca "Amaç, kamu sağlığının korunması Pandemi İzolasyon Takip Projesi, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa kesinlikle aykırılık teşkil etmiyor." ifadesi yer aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Koronavirüs İzolasyon Takip Projesi nasıl indirilir?

Takip uygulamasının nereden indirileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığında haberimizde yer alacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23