Her zaman yenen ve hafif bir lezzete sahip yumuşacık krepler yapmak için haberimizin detayını okumanız yeterli olacaktır. Tam kıvamında denenmiş krep yapmak aslında çok basit! Yöresel ağızda adı "akıtma" olarak geçen krep malzemeleri ve yapım aşamasıyla hereksin yapabileceği bir tarif. Peki ama krep nasıl yapılır? İşte akıtma tarifi ve malzemeleri...
Sabah kahvaltılarında hem hafif hem de lezzetli bir tarif arayanlar için, enfes ve kolay bir akıtma tarifini derledik. Yapımı oldukça basit krep tarifi...
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya eritilmiş tereyağı)
- bir tutam tuz
Öncelikle yumurtayı kaseye alın ve iyice çırpın. Üzerine süt, tuz ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Son olarak yavaş yavaş içerisine unu ekleyerk homojen ve akışkan bir hamur elde edin.
Yanmaz yapışmaz tavanızın üzerine biraz yağ gezdirin ve bir kepçe kadar dökün ve kızarana kadar pişirin. Diğer tarafını da pişirdikten sonra aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar edin.
Şimdiden afiyet olsun..
ÖNE ÇIKAN VİDEO