• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kritik görüşmenin ardından konuştu! Putin'den skandal Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-02-28 18:08:00 - 2020-02-28 18:55:47
Kritik görüşmenin ardından konuştu! Putin'den skandal Türkiye açıklaması

İdlib'deki alçak saldırının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi'ni topladı. Toplantıda Türkiye'yi suçlayan açıklamalarda bulunan Putin, "Türk askerleri gözlem noktasından dışarı çıkmamalıydı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güvenlik Konseyi'yle bir araya geldiği toplantıda, "Türk askerleri gözlem noktasından dışarı çıkmamalıydı. Rusya gözlem noktasındaki askerlerin güvenliği için mümkün olan her şeyi yaptı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi yasa boğan İdlib'deki saldırının yankıları devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den skandal bir açıklama geldi. Bölgedeki son durumu değerlendirmek için güvenlik konseyini acil toplayan Putin, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'yi suçladı.

"Gözlem noktalarından çıkmamaları gerekiyordu"

Reuters tarafından son dakika olarak duyurulan açıklamada Putin, "Türk askerleri gözlem noktasından dışarı çıkmamalıydı. Rusya gözlem noktasındaki askerlerin güvenliği için mümkün olan her şeyi yaptı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye çağrı

Putin, açıklamasının devamında "Türkiye'nin ülkede bulunan Rus vatandaşları ve diplomatik temsilcilikleri korumak için her şeyi yapacağını umuyoruz" sözlerine yer verdi.

ABD'den taziye mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ise Putin'in aksine Esed'in saldırısını kınadı ve Türkiye'ye taziye mesajlarını iletti. Büyükelçilikten yapılan açıklamada "İdlib'de dün gece gerçekleştirilen korkunç saldırılarda Türk askerlerinin hayatlarını kaybetmesi dolayısıyla Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Hem teröristleri yok edin diyorlar, hem de gözlem noktasından niye çıktınız.

...

sizi kendi ülkenizde dışarı çıkamaz hale getirmek lazım. yahudi beslemesi alkolik t.......ler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23