Kısaca kızarmış ekmek parçaları diye tarif edebileceğimiz kruton, bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir yöntemdir. Özellikle domates çorbasına çok yakışan kıtır kıtır krutonlarla isterseniz ev usulü İskender de yapabilirsiniz. Peki, kruton nasıl yapılır? İşte kruton tarifi...
Kısaca kızarmış ekmek parçaları diye tarif edebileceğimiz kruton, bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir yöntemdir. Özellikle domates çorbasına çok yakışan kıtır kıtır krutonlarla isterseniz ev usulü İskender de yapabilirsiniz. Peki, kruton nasıl yapılır? İşte kruton tarifi...
Malzemeler
Bayat ekmek
Tereyağı
Nane, pul biber, kekik
Yapılışı
Bir orta boy tavanın dibini kaplayacak kadar ekmek için 1 kaşık tereyağını eritin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Bayat ekmekleri erimiş tereyağına koyun.
Çevirerek kızartın.
Altını kapatmaya yakın baharatları ekleyin.
İster sıcak servis edin isterseniz kilitli poşette buzlukta saklayın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek etsiz bir tür mantı da hazırlayabilirsiniz.
Bayat ekmekten krutonlar Sezar salata gibi soslu salatalara da çok yakışır.