Yaşam

Kruvasan nasıl yapılır? Çikolatalı kruvasan tarifi malzemeleri

Dünya mutfağının en güzel lezzetlerinden biri olan kruvasan çıtır çıtır hamuru ile çoğu kişinin severek tükettiği tatlılardan biridir. Paketli olarak ya da pastanelerden hazır olarak tüketmeye alışık olduğunuz kruvasan tarifini şimdi mutfağınızda yapmanın tam zamanı. Peki, evde kruvasan nasıl yapılır? Çikolatalı kruvasan için gerekli malzemeler nelerdir? İşte çikolatalı kruvasan tarifi...

Kruvasan nasıl yapılır? Çikolatalı kruvasan tarifi malzemeleri
-

Dünya mutfağının en güzel lezzetlerinden biri olan kruvasan çıtır çıtır hamuru ile çoğu kişinin severek tükettiği tatlılardan biridir. Paketli olarak ya da pastanelerden hazır olarak tüketmeye alışık olduğunuz kruvasan tarifini şimdi mutfağınızda yapmanın tam zamanı. Peki, evde kruvasan nasıl yapılır? Çikolatalı kruvasan için gerekli malzemeler nelerdir? İşte çikolatalı kruvasan tarifi...

Çikolatalı kruvasan malzemeleri nelerdir?

-4,5 bardak un
– ½ paket yaş maya
-50 gr tereyağı
-2 kaşık toz şeker
– ½ kaşık tuz
-1 bardak ılık süt
-2 adet yumurta(birinin sarısını üzeri için ayırın)
-½ paket margarin
İçi için;
-Sürülebilir çikolata

Çikolatalı kruvasan nasıl yapılır?

Bir kabın içinde ılık süt ile mayayı karıştırıp üzerine de şeker ilave ederek tekrar karıştırın. Geniş bir kabın içine altığınız unun ortasını açın. Hazırladığınız mayayı da ortaya dökün. Yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra üzerini kapatın ve yarım saat daha dinlendirin. Hamur kabardıysa tamamdır.

Tezgâhı hafif unlayın ve hamuru üzerine alın. Kare bir şekilde açın. Hamurun sağ ve sol tarafına tereyağı sürün ve ortaya kapatın. Daha sonra tekrar bu hamuru bir kaba koyun üzerini streçleyin ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin.

Aynı işlemi 2 kez daha yapın. Daha sonra hamuru son kez unlanmış tezgâha alın ve yuvarlak açın. Daha sonra üçgen elde edecek şekilde kesin.
Üçgenlerin geniş kısmına sürülebilir çikolata koyun ve geniş kenardan başlayarak sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede 15 dakika pişirin.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.