• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kulat: Milliyetçi Oylar AK Parti'ye kayıyor

Yeniakit Publisher
2015-09-28 14:42:00 - 2015-09-28 14:51:24
Kulat: Milliyetçi Oylar AK Parti'ye kayıyor

Akit’e konuşan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, milliyetçi seçmenin 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan süreci MHP’nin doğru yönetemediğini düşündüğünü ve terörle mücadelede hükümetin kararlılığını milliyetçi kesimin takdir ettiğini belirtti.

MÜCAHİT GÜNDOĞDU/ ANKARAAkit’e konuşan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, milliyetçi seçmenin 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan süreci MHP’nin doğru yönetemediğini düşündüğünü ve terörle mücadelede hükümetin kararlılığını milliyetçi kesimin takdir ettiğini belirtti. Kulat, 1 Kasım seçimlerinde MHP’den Ak Parti’ye büyük bir oy kayması olacağını vurguladı.

Kulat, “Milliyetçi oylarda, Devlet Bey’in her şeye ‘hayır’ diyen tavrından ötürü Ak Parti’ye ciddi bir kayış var. Yaptırdığımız anketlerde, vatandaşlara ‘1 Kasım seçimlerinde oy verdiğiniz partiyi değiştirecek misiniz’ diye sorduğumuzda, bu soruya ağırlıklı olarak milliyetçi seçmenden ‘evet’ cevabı alıyoruz. Ak Parti’nin terörle mücadelede kararlı tutum sergilemesi ve PKK’ya tarihinin en büyük zararını vermesinden ötürü, milliyetçi seçmen Ak Parti’ye oy vereceğini dile getiriyor” dedi.

Kulat, sözlerine şöyle devam etti: “MHP’nin kurucusu ve ülkücülerin ‘başbuğ’ olarak gördüğü Alparslan Türkeş Bey’in oğlu Tuğrul Türkeş Bey’in bile Sayın Bahçeli tarafından partiden tasfiye edilmesi, MHP’nin Türk- İslam ülkücülüğünden ayrıldığı ve daha ulusalcı bir rotaya girdiği şeklinde bir algı oluşturuyor. Bundan dolayı özellikle İslami hassasiyetleri daha yüksek olan Orta Anadolu seçmeninin oyunun yönünün MHP’den Ak Parti’ye doğru değiştiğini gözlemliyoruz. MHP’nin İslami hassasiyetleriyle öne çıkan isimleri tasfiye etmesinin ulusalcı kesimce olumlu karşılandığını ve fakat ulusalcı kesime daha çok hitap eden CHP gibi bir parti olmasından dolayı MHP’nin bu tavrının ulusalcı oyları MHP’ye çevirmediğini görüyoruz.”

Kulat, Meral Akşener, Tuğrul Türkeş gibi isimler, milliyetçi seçmenin gönlünde yer etmiş isimler. Bu isimlerin partiden uzaklaştırılması, Bahçeli’ye olan tepkiyi daha da artırdı. MHP’ye oy veren birçok isim artık Bahçeli partinin başından gidene kadar MHP’ye oy vermeyeceğini söylüyor” ifadelerini kulland

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23